Волинь: ТРИВАЄ ОПЕРАЦІЯ

Волинь: ТРИВАЄ ОПЕРАЦІЯ "НОМЕРНИЙ ЗНАК"!

27.11.14 12:39 0 777
Останнім часом почастішали випадки експлуатації транспортних засобів з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, взагалі без номерного знака чи з таким що не відповідає вимогам стандартів, що дозволяє правопорушникам уникати відповідальність за порушення ПДР та негативно впливає на безпеку дорожнього руху.

До того ж, досить часто зараз можна побачити автомобілі, державні номерні знаки яких закриті різноманітними надписами.

Державтоінспекція нагадує, що згідно з вимогами п.30.2. Правил дорожнього руху України забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Номерні знаки транспортного засобу повинні відповідати вимогам державного стандарту ДСТУ 4278-2006 «Дорожній транспорт» та бути чистими і достатньо освітленими.

Згідно з вимогами п.2.9. ПДР України водієві забороняється:

в) керувати транспортним засобом, не зареєстрованим у Державтоінспекції, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена обов'язковість її проведення, а також без номерного знака або з номерним знаком, що:

не належить цьому засобу;

не відповідає вимогам стандартів;

закріплений не в установленому для цього місці;

закритий іншими предметами чи забруднений, що не дає змоги чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 м;

неосвітлений (у темну пору доби або в умовах недостатньої видимості) чи перевернутий.

У відповідності з санкціями передбаченими ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на водіїв, які вчинили зазначені порушення, може бути накладено штраф у розмірі від 170 до 255 грн. За повторне вчинення правопорушення накладається штраф від 255 до 510 грн. або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого. УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ