Цьогоріч Jazz Bez іде у похід на схід України

Цьогоріч Jazz Bez іде у похід на схід України

27.11.14 14:28 0 660
Цьогоріч XIV Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez, що відбуватиметься з 5 по 14 грудня, розширює географію і рухається на схід України. До наймастабнішої джазової події України приєднаються Слов'янськ та Краматорськ.

Про це 26 листопада, на прес-конференції повідомила координатор фестивалю Юля Хомчин.

«Цьогорічний Jazz Bez залишається транскордонним джазовим марафоном, де поєднується величезна кількість джазових стилів. З таким проектом ми сильніші. Саме тому Jazz Bez рухається на схід. До нас долучається Краматорськ та Слов’янськ», – розповіла Юля Хомчин.

Вона зазначила, що на Донеччині є потужне джазове середовище, у Слов’янську та Краматорську діють джазові клуби.

«Звичайно, похід на Схід ризикований. Але є музиканти, які готові це робити (виступати на Донбасі, – ред.), які розуміють, у чому полягає їх покликання у цьому всьому. Вони, перебуваючи у Харкові з концертами у рамках фестивалю, готові приїхати у Слов’янськ та Краматорськ», – сказала Юля Хомчин.

За її словами, на Сході буде надзвичайно складно працювати, адже там є проблеми з опаленням, освітленням, але «люди просять приїжджати до них».

Юля Хомчин зазначила, що на Схід поїдуть зовсім небагато музикантів. До прикладу польська виконавиця Домініка Русіновська, саксофоніст Ришард Канафорський.

«Ми віримо, що концерти відбудуться, але усвідомлюємо, що ми, як на порохівниці – будь-що може статися», – підкреслила координатор фестивалю.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті група ...
Наступна новина: На Вінниччині власникам ...

КОМЕНТАРІ