Фестиваль Jazz Bez відкриється кримськотатарським музичним бендом

Фестиваль Jazz Bez відкриється кримськотатарським музичним бендом

27.11.14 11:57 0 655
5 грудня у Львові стартує XVI Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez. Протягом десяти днів шанувальники джазу мають змогу відвідати концерти у різних містах України та Польщі. Однак відкриття відбудеться завтра, 27 листопада, у Львові. Фестиваль відкриє кримськотатарський бенд Usein Bekirov Qartet.

Про це 26 листопада, на прес-конференції у Львові повідомили організатори заходу.

Фестиваль об’єднає Львів, Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль, Краматорськ і Слов’янськ.

Концерти розпочнуться з 5 грудня, однак захід відкриють вже завтра виступом кримськотатарського гурту.

«Кримські татари вперше беруть участь у Jazz Bez. Ми багато експериментували у Львові з музичними проектами, побачили наскільки є багато спільного з кримськотатарською та українською музикою. Тому дуже цікаво, що цьогоріч Jazz Bez відкриватиме кримськотатарський музичний бенд. Ми вважаємо, що Крим – невід’ємна частина України. Тому такі фестивалі дозволяють зберегти зв’язок півострова із материковою Україною», – розповів керівник ініціативи «Крим SOS» у Львові Алім Алієв.

Зазначимо, також на фестивалі представлять новий проект всесвітньо відомої української співачки і акторки Мар’яни Садовської та одного з кращих джазових контрабасистів Марка Токара. Вишукані і драматичні твори на тексти Сергія Жадана виконуватиме октет із чотирьох контрабасів та чотирьох жіночих вокалів. Також виступить бельгійсько-американський Steve Houben Quartet під керівництвом легендарного джазового саксофоніста і флейтиста Стіва Губена, який співпрацював із Майком Стерном, Джо Ньюманом, Джері Маліґаном, Джорджем Коулманом та записав спільні альбоми із Четом Бейкером і Білом Фріселом; квартет польської співачки Касі Міровської та славетний саксофоніст Петер Барон із програмою, присвяченою творчості Джорджа Ґершвіна.

Цьогоріч Jazz Bez святкує 200-річчя з дня народження Адольфа Сакса. Його постаті буде присвячено 12 концертів у Львові, Києві, Луцьку та Тернополі.

Завершиться фестиваль великим концертом до 200-річчя Адольфа Сакса у у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: місцеві ...
Наступна новина: В Луцьку на сесії ...

КОМЕНТАРІ