Міністр культури отримує 5600-5800 тис. грн,і це жахливо,– Нищук

Міністр культури отримує 5600-5800 тис. грн,і це жахливо,– Нищук

27.11.14 15:09 0 623
Міністр культури, народний артист України Євген Нищук зізнався: його заробітна платня зараз становить менше шести тисяч гривень. Тож, щоб прожити «голосу двох Майданів» доводиться витрачати колись зароблені гонорари. Однак, у парламент Нищук не йшов із метою збагатитися.

Про це сам Міністр культури України Євген Нищук розповів під час під час хард-ток-шоу DROZDOV (щовівторка о 22:00 на телеканалі ZIK).

«На самих початках перебування на посаді моя зарплата міністра культури складала тринадцять тисяч гривень. Зараз вона – в межах 5600-5800 тисяч. Звичайно, це жахливо. Та я думаю, що це лише тимчасовий момент, у зв’язку із подіями в країні», – висловив сподівання Нищук.

Однак відразу наголосив, що його метою є не збагатитися на посаді міністра культури.

«Мене турбує підхід до фінансування культурної сфери по залишковому принципу. Адже впродовж двадцяти років у нашій державі нищили не лише армію, а й культуру. І ви бачите, до чого це призвело. Слід пам’ятати, що події на Сході відбуваються у тому числі і через нівелювання культурною сферою країни», – впевнений Нищук.

На провокативне запитання ведучого проекту Остапа Дроздова, чи «при великому бажанні» все ж на посаді міністра культури можна заробити статок, Нищук відповів ствердно, однак, це б суперечило основним ідеям Революції Гідності.

«Слава богу на мою долю міністра не випадало такої спокуси. І ніхто нічого не пропонував. Не хочу нікого очорнювати, однак була думка, що у департаменті спадщини дійсно гуляла така, нечесна історія. Скажу так: якщо захотіти, можна все. Але і можна пройти цей шлях чесно. Щоб потім було не соромно дивитися в очі людям, які на Майдані виборювали нову країну», – резюмував Євген Нищук.

Нагадаємо, з 16 вересня зі студії ZIK-Київ стартує прем’єра нового проекту – хард-ток-шоу DROZDOV із відомим ведучим телеканалу Остапом Дроздовим. Щовівторка, о 22:00, гостями програми ставатимуть головні ньюзмейкери тижня, яскраві і неординарні персоналії.

Київська студія ZIKу даватиме змогу запрошувати на прямі ефірі програми найвідоміших і найавторитетніших особистостей країни. Імена учасників DROZDOVа аж до появи у студії триматимуть у таємниці.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ