Івано-Франківщина: фахівці Управління ДСНС в області взяли участь у проведенні семінару з священнослужителями Галицького району

Івано-Франківщина: фахівці Управління ДСНС в області взяли участь у проведенні семінару з священнослужителями Галицького району

27.11.14 10:19 0 697
Відбувся семінар за участю працівників У ДСНС в області та священнослужителів Галицького району.

Як вберегти церковні святині від зазіхань вогняної стихії, зменшити кількість людських трагедій під час пожеж та рі­зного роду надзвичайних ситу­ацій, об’єд­навши спільно зу­си­лля рятува­льників та предста­вників Церкви – такою була основна тема об­говорення семінару.

Відкриваючи семінар, рятувальники наголосили на важливій ролі релігійних конфесій у проведенні масово-роз’я­с­нюваль­ної роботи серед прихожан церкви що­до питань безпеки життєдіяльності.

В ході зустрічі йшлося і про основні ви­моги по­жежної безпеки до ку­льтових спо­руд. Як зазначають фахівці У ДСНС в області, щорічно на Івано-Франківщині пожежі завдають збитків в середньому 2 – 3 храмам, адже переважна більшість з них – дерев’яні. А основними причинами виникнення таких випадків є необережне поводження віруючих з відк­ритим вогнем, порушення правил пожежної безпеки при облаштуванні та експлуатації освітлювальних електромереж. Надалі залишається актуальною і проблема забезпечення церковних храмів автоматичною системою оповіщення про пожежу, що дозволило б завчасно виявити загоряння та ліквідувати його з мінімальними втратами для релігійної громади.

Запрошені на семінар представники релігійних конфесій мали змогу не тільки ознайомитися з основними вимогами правил пожежної безпеки щодо культових споруд, а й почути рекомендації фахівців щодо ви­ко­рис­та­ння первинних засобів пожежогасіння.

Як свідчить практика, такі зустрічі є найконструктивнішими тоді, коли проводяться у фо­рмі діалогу, де активно обговорюються проблеми захисту ку­льтових споруд та форми проведення роз’я­с­нювальної роботи щодо правил безпеки життєдіяльності се­ред парафіян. А оскільки до слова настояте­ля храму віряни ставляться шано­бливо, то й рекомендації щодо безпеки життєдіяльності, які прозвучать на проповідях, вони виконуватимуть ретельно. Це дуже добре ро­зуміють і самі священики, для яких така спі­впраця дає можливість, з одного боку, застерегти членів сво­єї пастви бути обережними у по­бу­­ті, і таким чином, вберегти їх від можливої біди, а з іншого, бути певними, що дотримання правил пожежної безпеки допоможе вберегти від нещадної вогняної стихії і самі храми. Також священнослужителям були роздані листівки застережуючого характеру на протипожежну тематику.

Учасники зустрічі визначили основні напрямки спів­праці з метою недопущення лю­дських трагедій, збереження церковних храмів від зазіхань вогняної стихії, адже вони – не тільки місця християнської милості, де на нас сходить Божа благодать, а досить часто і пам’ятки архітектури, що втілюють майстерність та духовність наших пращурів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Купівля-продаж товарів ...
Наступна новина: Подарки, желаемые к Новому ...

КОМЕНТАРІ