В Івано-Франківській області "Безпека починається з пішохода"

В Івано-Франківській області "Безпека починається з пішохода"

27.11.14 08:10 0 576
Під такою назвою працівники Державтоінспекції, спільно з журналістами краю провели рейдові відпрацювання в рамках проведення операції «Пішохід».

Передумовою таких профілактичних заходів з цією категорією учасників дорожнього руху є цифри аварійності з участю та з вини пішоходів.

За 10 місяців цього року за участю пішоходів в області трапилося 111 дорожньо-транспортних пригод, у яких 31 людина загинула, а понад 100 травмовано. Через безпосередню вину пішоходів, 10 осіб загинули, а 39 отримали травми та каліцтва.

На жаль, громадяни мало реагують на застереження від ДАІ бути уважними на дорозі та дотримуватися Правил. Багато хто з порушників під час проведення рейду, скептично реагували на рекомендації та винесені усні попередження, що на дорозі пішоходи мають бути уважними і не виходити на проїжджу частину дороги «де» і «коли» заманеться. Не зважаючи на наявність відеокамер, порушники прямували собі впевнено і спокійно. Багато хто здивовано реагував на зауваження інспекторів, мовляв, переходити дорогу не обов'язково на пішохідних переходах, чи виключно на потрібний сигнал світлофора, але тоді, коли це безпечно і немає машин. Чому б не перейти дорогу там де це потрібно, але іти і шукати пішохідний перехід? Такі і подібні виправдання своїх порушень придумують пішоходи, незважаючи на вимоги законодавства.

Звичайно важко таких громадян переконувати в чомусь, тим більше, коли порушувати для них стало нормою, звичкою і відклалося у підсвідомості як правильний «рефлекс». Зрозуміло, що таких ми не переконаємо, але упевнені, що на їх прикладі ми застережемо усіх, кому не байдуже власне життя і здоров'я. Бо переходити і порушувати Правила можна до певного часу, поки не сталося нещастя. Тож, звертаємося до тих батьків, бабусь і дідусів, які закоренілою неправильною поведінкою ведуть дітей через дорогу, де заманеться бо «їх ноги болять обійти», або «нічого в цьому страшного» не побачили, надаючи цим поганий і неправильний приклад підростаючому поколінню. А потім до цифр статистики аварійності невпинно додаються все нові людські жертви байдужості, недбалості і безвідповідальності.

Найбільш недисциплінованими учасниками дорожнього руху є пішоходи, кажуть водії, і вимагають від інспекторів більш жорсткішого впливу на порушників-пішоходів, і, відповідно, притягнення їх до адміністративної відповідальності передбаченої ст. 127 КУпАП, згідно якої на них накладається стягнення у вигляді штрафу від 51 до 85 гривень.

Тому, шановні учасники дорожнього руху, Державтоінспекція застерігає Вас бути уважними на дорогах, проявляти ввічливість та взаємоповагу одних до одних, адже краще упередити нещастя на дорогах, ніж потім визнавати свою помилку та безповоротність наслідків.

Служба профілактичної роботи

УДАІ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Телефонні аферисти із ...
Наступна новина: У французькій бібліотеці ...

КОМЕНТАРІ