Рівненські кінологи влаштували екскурсію школярам

Рівненські кінологи влаштували екскурсію школярам

27.11.14 10:30 0 803
Учні п'ятого класу навчально-виховного комплексу «Колегіум» відвідали кінологічний центр, підпорядкований УМВС України в Рівненській області, де школярам розповіли та показали, як і для чого дресирують службових собак.

Інспектор-кінолог Людмила Козлюк запросила дітей до службового класу, в якому зібрані усі нагороди, здобуті вихованцями Центру за відмінну роботу, та розповіла учням про основні види службових собак, особливості роботи з ними.

– Вони як діти, до кожного потрібно знайти свій підхід, зрозуміти, коли потрібно проявити суворість, а коли ласку, - зазначила Людмила Олексіївна. – Тоді ефективність роботи та віддача наших чотирилапих помічників буде досить високою. Наразі у Центрі перебуває 26 собак, серед яких німецькі та бельгійська вівчарки, лабрадор та кокер-спаніель.

Ця зустріч мала не лише пізнавальний, а й профілактичний характер. Оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Рівненського міського відділу міліції Олександр Федорчук розповів школярам про відповідальність за скоєння правопорушень та застеріг від необачних вчинків.

Міліціонери поєднали в екскурсії цікаве з корисним, пригостивши дітлахів теплим чаєм, печивом та цукерками.

Діти побачили вольєри, в яких утримуються собаки, тренувальний майданчик, де кінологи продемонстрували умовне затримання злочинця, виконання команд загального курсу дресирування голосом та жестом.

Захоплені школярі один поперед одного ділилися яскравими враженнями та розпитували правоохоронців, де потрібно навчатися, щоб здобути професію кінолога. Не менше позитивних вражень отримали вчителі та батьки, які супроводжували дітей до кінологічного центру.

- Проведення подібних екскурсій - надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі, - підкреслила класний керівник класу Тетяна Духіна. - Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до правоохоронців.

- Ми щиро вдячні організаторам чудового заходу і сподіваємося в мабутньому продовжувати таку співпрацю, - зауважила Юлія Колесниченко від імені батьківського комітету. – діти мали можливість зрозуміти, що собаки – це не лише домашні улюбленці, а й повноцінні працівники, які допомагають розкривати злочини та рятувати людей.

Любов ГУДА,

СЗГ УМВС України

В Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юна наукова еліта ...

КОМЕНТАРІ