За позовом Генеральної прокуратури України у власність держави повернуто майже 1,5 тисячі кілометрів нафтопродуктопроводу

За позовом Генеральної прокуратури України у власність держави повернуто майже 1,5 тисячі кілометрів нафтопродуктопроводу

27.11.14 11:50 0 738
Прокуратура Рівненської області відстояла у суді право власності держави на частини нафтопродуктопроводів Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова.

Прокурорською перевіркою встановлено, що частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною 1433 км, які проходять по території України, було незаконного оформлено на дочірнє підприємство «Прикарпатзахідтранс» російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт».

За позовом Генеральної прокуратури України суд першої інстанції своїм рішенням витребував вказані об'єкти з володіння вказаного підприємства та передав Фонду державного майна України.

Однак, Рівненським апеляційним господарським судом зазначене рішення за апеляцією відповідача було скасовано та припинено провадження у справі. У зв?язку з цим прокуратура Рівненщини внесла касаційну скаргу, яку Вищим господарським судом України задоволено, а справу передано для повторного розгляду судом апеляційної інстанції.

Як результат ? з урахуванням доводів та принципової позиції прокурорів Рівненським апеляційним господарським судом 25.11.2014 підтверджено законність рішення суду першої інстанції про задоволення позову Генеральної прокуратури України та визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів за державою.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: за ...
Наступна новина: Житомирщина: місцеві ...

КОМЕНТАРІ