Купівля-продаж товарів через Інтернет: як не зазнати втрат - поради від тернопільських міліціонерів

Купівля-продаж товарів через Інтернет: як не зазнати втрат - поради від тернопільських міліціонерів

27.11.14 10:16 0 632
Продавати та купувати товари через Всесвітню мережу зручно, але не завжди безпечно. У цьому нещодавно переконалися 30-річна тернополянка та 27-річна жителька Чорткова. Обидві жінки стали жертвами інтернет-шахраїв.

Замість заробити, 27-річна жителька обласного центру втратила 500 гривень. Як розповіла потерпіла правоохоронцям, через мережу Інтернет вона продавала дитячі товари. Оголошення з пропозиціями розміщувала на різних сайтах. Таким підробітком займалася вже декілька місяців. Асортимент товару був великий, а головне – доступні ціни. Тож покупців не бракувало.

Одного дня до жінки зателефонував невідомий. Чоловік поцікавився гуртовим придбанням товару. Коли зійшлися на ціні, покупець попросив тернополянку продиктувати йому номер банківської картки, аби якнайшвидше здійснити оплату. Зрадівши успішній пропозиції, жінка й не подумала, що насправді дані її електронного гаманця цікавлять не добросовісного покупця, а шахрая. Що потрапила у тенета пройдисвіта зрозуміла, коли на мобільний надійшло повідомлення про зняття коштів з рахунку.

У неприємну ситуацію потрапила й 27-річна жителька Чорткова. Жінка хотіла придбати через мережу одяг. Перерахувала гроші, а товару не отримала. За допомогою звернулася до правоохоронців.

Аби не потрапляти у подібні ситуації, міліціонери радять бути дуже уважними та прискіпливими, здійснюючи віртуальні розрахунки:

- у жодному разі не зберігайте усі заощадження на одній банківській картці.

- заведіть спеціальну картку для Інтернет-розрахунків.

- нікому не повідомляйте пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами, наприклад, Інтернет-банку або електронного гаманця.

- регулярно перевіряйте рахунок, як у платіжній системі, так і на картці. Скористайтеся послугою смс-повідомлень, адже це найшвидший спосіб отримати інформацію, що роблять із вашим рахунком.

- якщо вас просять надіслати пароль або інші дані картки, не робіть цього.

Але якщо вже й трапилася неприємність, не зволікаючи, одразу звертайтеся до правоохоронців.

СЗГ УМВС України

в Тернопільської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські свободівці ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: фахівці ...

КОМЕНТАРІ