Представники ДП «Укрспирт» зустрілись з аграріями Тернопільщини

Представники ДП «Укрспирт» зустрілись з аграріями Тернопільщини

27.11.14 11:11 0 867
Робочу зустріч із представники ДП «Укрспирт» та аграріями тернопільських підприємств провів виконувач обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак 26 листопада. Під час зустрічі обговорили питання розрахунку за отриману сировину, яку надали спиртові заводи Тернопільщини ДП «Укрспирт».

Проблеми із заборгованістю представники ДП «Укрспирт» не заперечували. Вони винні аграріям краю близько 7 млн грн. Причинами несплати коштів називають втрати ринків збуту, а також забороною виробляти біотенолу.

«Ці люди мають право вимагати свої гроші, - зазначив начальник управління контрольно-ревізійної роботи ДП «Укрспирт» Ігор Ільчишин. – Але наше підприємство працює на тому ж ринку збуту, що і аграрії. Ми перебуваємо в подібних ринкових умовах, які не є легкими. Наш покупець відмовився брати продукцію. Склади переповнені спиртом, якіогоми не змогли продати. Заводів менше не стало, а споживачів стало менше. Також нам не дозволяє уряд виробляти біотелон, а така діяльність значно покращила б становище, так як ми б знайшли покупця на такий товар швидше, ніж на харчовий спирт».

Іван Крисак зазначив, що представники ДП «Укрспирту» повинні дати чіткі графіки із зазначеними відсотками сплати боргу аграріям краю.

«Сільське господарство – безперервна діяльність, яка не може чекати, - наголосив він. - Аграрії повинні платити за оренду, платити за підготовку землі та техніки до посівів. Це та галузь, яка фінансує нашу армію. Я попрошу представників озвучити конкретні графіки із конкретними відсотками виплати боргу перед вашими колегами по бізнесу».

Представники ДП «Укрспирту» такого графіку не озвучили. Відтак, Іван Крисак дав час до кінця тижня представити пропозиції щодо шляхів погашення заборгованості. У випадку, якщо конфлікт не вирішать, аграрії стверджують, що проводитимуть страйк та блокування траси Доманово-Ковель-Чернівці.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: 240 км меліоративних ...

КОМЕНТАРІ