На Тернопіллі за що боролася Небесна сотня?

На Тернопіллі за що боролася Небесна сотня?

27.11.14 16:34 0 969
Минув рік, як в Україні розпочався Майдан. Ті криваві події назавжди закарбувалися в пам'яті українців. І можемо сміливо сказати: те, заради чого тоді стояли люди на барикадах, частково досягнуто: повалено злочинний режим клану Януковича, і ми не просто вибороли своє право іти до Європи, а довели Європі та світові, що достойні бути разом із цивілізованим світом, бо українці – це сила, яку не здолати. А ще ми обрали нову владу. Та попри все це, залишаються справи, не доведені до кінця з часу Майдану.

Уже майже рік правоохоронні органи України розшукують убивць майданівців. А в результаті до відповідальності притягнуто лише трьох співробітників "Беркута", один з яких утік. Натомість у Генпрокуратурі заявляють, що аби покарати винних за смерті українців, нібито щось таки роблять: розповідають, що допитали майже 2,5 тис. свідків, провели 100 обшуків і 1000 експертиз, 77 правоохоронцям вручили повідомлення про підозру, з'ясували, з якої зброї стріляли в учасників акцій протесту і так далі. Але уся ця статистика нікого не тішить. Майже усі, хто стріляв у протестувальників, – досі на волі. Ба більше, головні винуватці української трагедії – Янукович, Азаров, Пшонка і загалом уся та бандитська зграя – втекли за кордон і відсиджуються в Росії, під опікою агресора.

Досі "регіонали" та прибічники Януковича залишаються на керівних посадах, майже ніякої люстрації не відбувається, у правоохоронних органах працюють ті ж самі люди, які били, безпідставно тримали під слідством і ув'язнювали майданівців. В країні, як і раніше, у різних царинах процвітає безкарна корупція. Ворог без перешкод зайшов і окупував українську територію, на Сході – відкрита війна, але державна влада офіційно події на фронті війною не визнає і називає "антитерористичною операцією", а учасники так званої АТО воюють без належного військового озброєння й обладнання і розраховують тільки на підтримку волонтерів. Навіть звання Героя України Небесній сотні Президент дає тільки під тиском народу.

Ніхто не береться відповісті рідним загиблих на Майдані, за що боролися і вмирали їхні батьки, сини і чоловіки, коли в тюрмах сидітимуть їхні вбивці. Де шана цим героям і де та Україна, за яку поклав життя цвіт нації, ініціативні, енергійні, патріотично свідомі люди, які могли б розбудовувати державу?

Ото ж, залишилося чимало незробленого. Ми маємо виконати наш великий громадянський обов'язок перед Небесною сотнею – довесті до завершення те, що розпочали вони. Чи це завдання влади чи народу – вирішувати недоречно, коли в державі хаос. Влада має усвідомити, що більше помилок українці не прощатимуть, а громадяни, в свою чергу, повинні тиснути на владу у разі її хибних дій. Разом ми зможемо вивесті Україну на якісно новий рівень життя і показати, що усі жертви Революції гідності були не даремні.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ