На Вінничині рушницю невстановленого калібру вилучили міліціонери у жителя Калинівського району

На Вінничині рушницю невстановленого калібру вилучили міліціонери у жителя Калинівського району

28.11.14 09:50 0 738
У будинку 35-річного жителя села Сальник, працівники міліції вилучили рушницю невстановленого калібру та різнокаліберні набої.

Як розповів начальник Калинівського РВ УМВС Петро Скічко, до міліції надійшла оперативна інформація про те, що в селі Сальник місцевий житель незаконно зберігає зброю. Дана інформація підтвердилась під час санкціонованого обшуку. У будинку 35-річного підозрюваного правоохоронці виявили мисливську рушницю невстановленого калібру з написом «ЗОМ» та два набої калібру 7,62 та 20 мм.

За словами правопорушника, зброю він придбав, на всяк випадок, близько 5 років тому в Києві у незнайомця. Про те, що за незаконне зберігання зброї передбачена кримінальна відповідальність знав, але сподівався, що про це ніхто не дізнається. Де насправді чоловік взяв зброю та набої, і навіщо зберігав, наразі з'ясовує слідство.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини проводяться заходи щодо добровільної здачі громадянами незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозогінної, дратівної та травматичної дії. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, а також отримують змогу її зареєструвати.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: Новий випуск додатку «Дня» ...

КОМЕНТАРІ