На Вінниччині продовжують нарощувати інтелектуальний потенціал,залучаючи студентську молодь до дебатного руху (+фото)

На Вінниччині продовжують нарощувати інтелектуальний потенціал,залучаючи студентську молодь до дебатного руху (+фото)

28.11.14 13:45 0 766
25-26 листопада 2014 року у м. Вінниця управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Вінницькою обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Федерація дебатів України» провели ІІ Обласний студентський Дебатний турнір.

Проведення турнірів з гри «Дебати» на Вінниччині мають свою давню традицію, своїх прихильників та послідовників як серед молоді, так і серед фахівців, діяльність яких спрямована на молодь. Вперше Обласний студентський дебатний турнір проводився в області у 2011 році та мав гарні відгуки від усіх учасників. Тож управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, до якого звернулись молоді активісти з ініціативою про відродження в області дебатного руху, вирішило не чекати наступного року, одразу оголосивши старт студентських інтелектуальних баталій на Вінниччині.

Проведенню самого турніру передували зустрічі зі студентами, внутрішні відбіркові турніри в усіх закладах, а також дводенний тренінг для координаторів команд з районів та міст обласного значення області.

Турнір одержав підтримку на рівні обласної виконавчої влади, яка всіляко сприяла у його організації.

«Дуже важливим є те, що молоді люди не залишаються осторонь актуальних проблем сьогодення, цікавляться суспільним життям і готуються до активної участі у ньому. Яку б думку і стереотипи не нав'язували українцям кремлівські пропагандистські засоби впливу, ми отримали ще одне яскраве підтвердження єдності нашої країни - символічну перемогу в студентському турнірі студентів Донецького Національного університету. Саме з такої молоді виростають справжні патріоти України», – зауважив з цього приводу голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник.

Цьогорічний турнір проходив за системою Британських парламентських дебатів, яка передбачала одночасну гру чотирьох команд: по дві від Уряду та по дві від Опозиції.

Участь у ІІ Обласному студентському дебатному турнірі взяли 24 вищих навчальних заклади І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації Вінницької області. Протягом двох дів студенти дебатували на теми щодо «Закону України «Про Вищу освіту», сучасного мистецтва та соціально-політичні проблеми. Поза увагою студентів не залишились й події на Сході України. Так, темою фінальної гри була резолюція «Ця палата планує ввести смертну кару за сепаратизм». Учасники фіналу продемонстрували високий рівень ерудованості, вміння апелювати термінами й поняттями, наводити аргументи та знаходити контраргументи, будувати й висловлювати свою думку, а, найголовніше – повагу і толерантне ставлення один до одного.

Перемогу у нелегкій боротьбі здобула команда Донецького Національного університету у м. Вінниця, друге місце - команди Вінницького торгівельно-економічного інституту КНТЕУ, третє – студенти Вінницького Національного медичного університету ім. М. Пирогова.

Один з переможців турніру, Аркадій Сапронов, відзначив дуже високий рівень організації заходу, а також сподівання, що на цьому шлях співпраці Донецького національного університету з місцевою владою не зупиниться, а навпаки, набере ще більші обороти. «Цей день залишиться назавжди у мене в серці» - підсумував він.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На лучан чекає ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ