Луцьк може долучитися до міжнародної програми “Креативні міста”

Луцьк може долучитися до міжнародної програми “Креативні міста”

28.11.14 15:25 0 791
Впродовж трьох днів у м.Луцьку перебувала ключовий експерт з розвитку інституційного потенціалу Регіонального бюро моніторингу та інституційного розвитку Програми “Культура” Східного партнерства Тетяна Білецька, яка проводила моніторинг культурного потенціалу міста.

Під час зустрічі у міського голови Миколи Романюка, участь у якій взяла і начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, обговорювалися питання щодо участі міста у міжнародній програмі “Креативні міста”, проведення циклу тренінгів для суб'єктів культурного процесу з фандрайзінгу, підготовки грантових проектів та розвитку партнерства між державним та приватним секторами, розвитку культурних індустрій, формування нової культурної політики. Йшлося також про розробку стратегії розвитку культури міста з урахуванням позиціонування культури як чинника для налагодження суспільного діалогу, єднання міської громади та розвитку усіх сфер життєдіяльності міста.

Тетяна Білецька високо оцінила творчі можливості Луцька та подякувала міському голові за розуміння ролі культури як важливого інструмента для формування і розвитку громадянського суспільства.

Довідково: Програма «Культура» Східного партнерства здійснюється за підтримки Європейського Союзу з метою допомоги країнам-партнерам у проведенні реформи культурної політики, а також у нарощуванні потенціалу та підвищенні професіоналізму культурних діячів. Програма підтримує регіональні ініціативи, які за допомогою культури сприяють економічному розвитку, соціальній інтеграції, розв'язанню конфліктів і налагодженню міжкультурного діалогу.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ