У Луцьку експерти за круглим столом обговорили питання торгівлі людьми

У Луцьку експерти за круглим столом обговорили питання торгівлі людьми

28.11.14 16:06 0 819
У засідання взяли участь представники ОБСЄ, громадських організацій та правоохоронних органів, аби налагодити механізм взаємодії щодо дотримання прав людини та надання реальної допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко представив присутнім проект «Поширення Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми». Документом, зокрема, передбачено реалізацію механізму взаємодії різноманітних державних установ у сфері захисту та підтримки жертв торгівлі людьми. Проект розроблений ОБСЄ і фінансується за кошти уряду Канади:

– Це багаторічний проект, який реалізується в одинадцяти регіонах України, і діятиме до 2019 року. – Мета заходу – підвищення обізнаності та удосконалення тренерських навичок представників державних структур, які залучені до професійної підготовки та перепідготовки кадрів, щодо національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Під час проведення заходу присутні обмінювались досвідом роботи, ділилися своїми досягненнями та проблемами, шукали шляхи їх вирішення.

Своєю чергою заступник начальника відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України у Волинській області Віктор Кравчук відзначив:

– Якщо за кримінальними провадженнями ми маємо потерпілих у сфері торгівлі людьми, завжди звертаємося до громадських організацій, аби надати їм відповідний статус. Тому ми однозначно підтримуємо ідею об'єднання зусиль і співпраці з громадськими організаціями щодо надання відповідного статусу чи реабілітаційної допомоги потерпілим.

Учасники круглого столу обговорили та проаналізували перспективи реалізації проекту, надали пропозиції щодо удосконалення механізму взаємодії відповідних суб'єктів. Окрім того, визначили конкретні шляхи реалізації проекту та проведення навчань і тренінгів.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ