Анатолій Вітів: "Захід зневірюється в українській владі через саботаж реформ і боротьби з корупцією"

Анатолій Вітів: "Захід зневірюється в українській владі через саботаж реформ і боротьби з корупцією"

28.11.14 10:34 0 800
Захід демонструє чіткі сигнали розчарування українською владою, зокрема главою уряду Арсенієм Яценюком, через тотальну неспроможність і небажання здійснювати реальні реформи і боротися з корупцією. Про це 26 листопада 2014 року заявив голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"Нещодавно жорстка критика уряду, НБУ та Президента з боку західних партнерів, які звинувачують українську владу в бездіяльності, небажанні проводити реформи й боротися з корупцією, є червоною карткою для нинішніх можновладців. Так, член Комітету із закордонних справ Палати представників США Стів Стокман звернувся в дослідницьку службу Конгресу з проханням розслідувати факти корупції та махінацій з державними коштами в Україні. Також, на думку американського посадовця, непрозорою і провальною є робота НБУ і його керівника Валерії Гонтарєвої. У той час, коли США надають Україні кредити і ґранти, ці кошти банально розкрадають. І це непоодинокі сигнали розчарування політикою української влади. 21 листопада Віце-президент США Джо Байден чітко натякнув під час зустрічі з Петром Порошенком у Києві, що американці не схильні надавати свою допомогу урядові, який не планує боротися з корупцією і блокує реформи", – підкреслив Анатолій Вітів.

Він зазначив, що Захід не буде надавати фінансову допомогу владі, яка не може чи не хоче покласті край корупції та олігархічному свавіллю в українській економіці: "Зобов'язання, взяті Україною перед МВФ, з утримання дефіциту держб'юджету, провалено. Очікується, що він перевищить узгоджений з МВФ показник на 20–30 мільярдів гривень. НБУ просто увімкнув друкарський верстат і вже встиг надрукувати до 90 мільярдів нічим не забезпеченої національної валюти. Якщо уряд і надалі буде так "професійно" керувати економікою, то незабаром не отримає жодних кредитів та фінансової допомоги. Захід не буде давати свої гроші тим, хто їх розкрадає, або якщо гроші підуть на підгодівлю наших олігархів".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині обсяги ...

КОМЕНТАРІ