Житомирщина: сергій Машковський зустрівся з переселенцями в санаторії «Тетерів»

Житомирщина: сергій Машковський зустрівся з переселенцями в санаторії «Тетерів»

28.11.14 15:45 0 718
26 листопада голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський з робочою поїздкою відвідав санаторій «Тетерів» в Коростишівському районі.

Під час зустрічі з людьми Сергій Машковський оглянув не лише умови проживання переселенців, але й відповів на запитання людей, вислухав їх пропозиції. Також голова облдержадміністрації поінформував присутніх про розпорядження Кабінету Міністрів та підготовку відповідних юридичних документів щодо передачі санаторія «Тетерів» у власність обласній владі.

«Під час нашої зустрічі піднімалося декілька проблемних питань, в тому числі й харчування. Люди хочуть мати доступ до кухні. У зв'язку з цим вони мають створити ініціативну групу, яка відповідатиме за харчоблок. Ці особи пройдуть відповідні обстеження та отримають медичні книжки, і тоді зможуть готувати на кухні, - наголосив керівник області. – Вони готові працювати та просять забезпечити їх необхідними інструментами, аби після сильних снігопадів розчищати територію санаторію».

На Житомирщині людям, які прибули зі Сходу України, надається належна підтримка. Крім коштів із державного бюджету, спрямованих на відшкодування витрат закладам, в яких проживають переселенці, виділені й гроші з обласного бюджету.

Постійно проводиться робота з вимушеними переселенцями на території області, зокрема службами зайнятості. Організовуються зустрічі з потенційними роботодавцями. Так, станом на 25 листопада в Житомирській області працевлаштовані 161 з 887 зареєстрованих у центрі зайнятості переселенців.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ