Житомирщина: коростишівські рятувальники провели для дітей громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Житомирщина: коростишівські рятувальники провели для дітей громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

28.11.14 17:33 0 770
З метою ознайомлення та навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, популяризації професії рятувальника на території Житомирської області проводяться громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». З початку року надзвичайники організували проведення такого заходу у 46 населених пунктах області, участь у якому загалом взяло понад 6,5 тисяч осіб.

26 листопада на території Харитонівської загальноосвітньої школи коростишівські рятувальники спільно із представниками органів влади, освітянами та культурними діячами провели Акцію для школярів навчального закладу.

Розпочинаючи зустріч, фахівці ДСНС розповіли дітям про основні правила безпечної поведінки під час різних надзвичайних ситуацій, у разі виявлення боєприпасів часів війни, як уникнути пожеж у побуті, нагадали їм правила безпеки при користуванні газовими та електропобутовими приладами тощо.

Наступним етапом було ознайомлення дітей із пожежно-рятувальною технікою. На шкільному подвір’ї рятувальники продемонстрували аварійно-рятувальну техніку та спеціальне обладнання, яке вони використовують у повсякденній роботі.

Проте потому, свято для дітей не закінчилося, у рятувальників було чимало сюрпризів, щоб здивувати малечу. Бійці служби 101 приготували для дітвори цікаві вікторини на тему безпеки життєдіяльності, під час яких вони пригадали, як треба поводитись в різних життєвих ситуаціях. А далі були конкурси: на швидкість одягання бойового одягу вогнеборця та конкурсу малюнка. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю дівчата нічим не поступалися хлопцям. Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки».

«Проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у даному навчальному закладі стало вже традиційним. Такі заходи закладають у свідомість юнаків та дівчат життєві правила безпечної поведінки. А ми - рятувальники переконані, що отримані дітьми знання, можливо вже завтра допоможуть їм не розгубитись у реальній екстремальній ситуації» -, зазначає виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Василь Кучин.

Окрім яскравих вражень та знань, отриманих у ході проведення акції, напам’ять її учасникам залишиться і спільна світлина з рятувальниками, яка буде нагадувати про знайомство із мужніми людьми, які щосекунди ризикують власним життям, заради порятунку інших.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: На Вінничині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ