психологи-рятувальники надають допомогу тимчасово переселеним мешканцям Сходу України

психологи-рятувальники надають допомогу тимчасово переселеним мешканцям Сходу України

28.11.14 08:36 0 750
26 листопада психологи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області спільно з працівниками 2-го державного пожежно-рятувальним загону надали психологічну допомогу вимушеним переселенцям зі Сходу України, які поселилися у місті над Смотричем. До заходу долучилися також працівники служби соціального захисту Кам’янець-Подільської міської Ради, які вирішували окремі проблемні питання соціально-побутового характеру тимчасово переселених осіб. Солодощі, фрукти, печиво та хлібобулочні вироби отримали 15 осіб, серед них інваліди та малолітні діти.

Головний фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Головного управління ДСНС в області Олег Головня зазначив, що особлива увага, під час проведення заходу зверталась на осіб із обмеженими фізичними можливостями та дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, які найбільш потребують чуйного ставлення до окремих наболілих проблем, пов’язаних із психологічною адаптацією до нового соціального середовища.

Щоб своєчасно зняти нервово-психічне напруження, люди ділилися з психологом негативними психоемоційними емоціями, що пов’язані з пережитими страхами, хвилюванням за долю своїх близьких, які залишились на тимчасово окупованих територіях.

Мешканці Сходу, після спілкування з фахівцями, стали більш оптимістично дивитись у майбутнє, тож керівництвом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області вирішено і в подальшому систематично планувати та здійснювати заходи щодо соціального та психологічного захисту внутрішньо переміщених осіб зі Сходу України.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ