На Хмельниччині заступник Міністра Сергій Яровий розповів журналістам про перші напрацювання зі створення єдиної патрульної служби міліції (+)

На Хмельниччині заступник Міністра Сергій Яровий розповів журналістам про перші напрацювання зі створення єдиної патрульної служби міліції (+)

28.11.14 10:15 0 703
Заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий прибув на Хмельниччину, щоб дати старт практичному етапу експерименту зі створення єдиної патрульної служби міліції на базі двох підрозділів — батальйону патрульної служби Хмельницького міського відділу УМВС України в Хмельницькій області та дорожньо-патрульної служби відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування м. Хмельницького.

Після засідання робочої групи з проведення експерименту Сергій Анатолійович дав прес-конференцію, під час якої поділився із журналістами першими напрацюваннями, проблемами та майбутніми перспективами.

— Головна мета цього експерименту — це гарантувати громадянам безпеку. Якщо вони потрапляють у ДТП, чи їхньому життю та здоров'ю щось загрожує, людина у формі повинна допомогти. Це й буде основним обов'язком новоствореного патруля — допомагати у будь-яких ситуаціях, — наголосив заступник міністра внутрішніх справ України на початку зустрічі. — В ході експерименту виникає чимало питань, які вирішуються у Міністерстві внутрішніх справ. Низка ж проблем потребує змін до законодавства, тому МВС буде звертатись до Верховної Ради.

Сергій Анатолійович розповів, що, по суті, об'єднуються зусилля підрозділів міліції, які виконують одне завдання: допомагають людям, захищають їх та слідкують за порядком.

— До участі в експерименті залучено 53 члени особового складу міліції: 20 працівників дорожньо-патрульної служби ДАІ і 33 — патрульної служби Хмельницького міськвідділу, відповідно нові патрулі складаються із двох представників ППС та інспектора ДАІ, — уточнив Сергій Яровий.

Присутній на прес-конференції керівник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко повідомив, що найближчим часом у Хмельницький направлять 12 додаткових автомобілів «Toyota Рrius». Також планують забезпечити експериментальні патрулі приладами для вимірювання рівня алкоголю в крові, радіостанціями та відеореєстраторами.

Усе, що в ході експерименту позитивно сприймуть працівники міліції і мешканці міста, — впровадять в подальшому на території України.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ