Новий випуск додатку «Дня» «Маршрут №1» – про магічний ліс і модерне екомислення

Новий випуск додатку «Дня» «Маршрут №1» – про магічний ліс і модерне екомислення

28.11.14 09:52 0 886
У свіжому випуску глянцевого додатку газети «День» – «Маршрут №1. «Лісова пісня» – досліджується магічний світ українського лісу.

Як повідомляє «День», 26-ий номер додатку є логічним продовженням попередніх випусків – про «тернову» осінь, тиху силу Волині та простір свободи, який креативна команда «Дня» досліджувала у мандрах Миколаївщиною, Одещиною, Сумщиною. «Тут не стільки про ліс як таємничу місцину, яка приховує безліч таємниць і «скарбів», заселену мавками, потерчатами та іншими міфологічними мешканцями, – хоча і про це теж, – скільки про ліс як той же простір свободи. Справжньої. Свободи мислити і жити за рамками «обивательського синдрому», – зазначають у виданні.

«Мені надзвичайно модерним здається мислення, яке було закладене в основу «Лісової пісні». Я дуже виразно пам’ятаю шкільні відвідини Луцького драмтеатру, де ставили «Лісову пісню», – усі нюанси, образи, мову… Вже тоді я інтуїтивно відчувала, що це саме те, що зараз називають «сучасним екомисленням». Окрім того, там ще є саме той «обивательський синдром» пристосуванства, який мене завжди дратував… – пише головний редактор «Дня» Лариса Івшина у своїй традиційній вступній колонці до «Маршруту №1». – … Нам нарешті треба зрозуміти, що ми живемо не погано, а надмірно добре до своїх старань. Треба переосмислити уявлення про це і вирощувати навколо себе новий світ, зміцнювати його, а потім переносити в інші…Ми маємо наступати на пітьму з усіх боків! І саме це роблять наші хлопці на фронті, які ризикуючи собою, рятують прив’язаних собак та демонструють таку теплоту! І саме це – живе та незнищенне світло!».

Тема лісу – неохопна, тож креативна команда «Дня» створила у новому глянці своєрідний «концентрат найкращого». У випуску можна знайти список найцікавіших українських листів і занотувати цю інформацію у свій план мандрів. До теми – чудова інфографіка від Ярини Михайлишин про те, наприклад, скільки в Україні заповідників, яка висота найвищого дерева та яку територію займають українські ліси.

Автори «Дня» розшукали 14 незвичайних фактів про дерева та інші рослини, поспілкувалися із заслуженим працівником лісового і мисливського господарства АР Крим, членом Національної спілки фотохудожників України та Королівського фотографічного товариства Великої Британії Анатолієм Ковальським про важливість гармонії між людиною та природою. А також – з художницею Поліною Дорошенко, яка оформляла нове видання «Лісової пісні» Лесі Українки від видавництва «Основи». Ця книжка цього року потрапила у світовий рейтинг дитячої літератури White Ravens («Білі Ворони»)

І це далеко не все, про що розповідається у новому «Маршруті №1». Запитувати 26-ий випуск глянцевого щомісячного додатку «Дня» «Маршрут №1. «Лісова пісня» у кіосках преси можна вже 28 листопада або ж замовляти на сайті газети.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині рушницю ...
Наступна новина: У Львові у випадку ДТП ...

КОМЕНТАРІ