На Антикорупційному форумі у Львові запропонують практичні моделі проти хабарництва

На Антикорупційному форумі у Львові запропонують практичні моделі проти хабарництва

28.11.14 13:33 0 793
У Львові в Українському католицькому університеті стартує Всеукраїнський антикорупційний форум і хакатон (своєрідний марафон, під час якого програмісти збираються разом задля інтенсивної роботи над тим чи іншим ІТ-проектом).

Учасники заходу – близько 150 людей з усіх регіонів України, які впродовж трьох днів працюватимуть над розробкою практичних моделей для боротьби з корупцією, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Організатори форуму мають на меті створити платформу для обговорення викликів у боротьбі з корупцією та розробити практичні моделі для подолання хабарництва на місцях. Фахівці у різних галузях, громадські діячі, підприємці, державні службовці, учасники програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» розроблять практичні моделі для подолання хабарництва.

Серед доповідачів форуму та хакатону – автор книги «Чому Грузії вдалося» Лариса Буракова, заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, експерт з питань парламентського лобіювання Віталій Шабунін, екс-міністр економіки, голова Дорадчої ради LvBS Павло Шеремета, медіаексперт, засновник компанії pro.mova Євген Глібовицький, аналітик Transparency International Україна Сергій Гула, підприємець і громадський діяч Ярослав Рущишин, голова БФ «Пацієнти України (UCAB)» Дмитро Шерембей та інші.

«В основі дискусії антикорупційного форуму буде роль кожного громадянина у подоланні хабарництва. Як змінити «корупційну» культуру поведінки, чому зміни треба починати на низинному рівні, в які конкретні дії можна трансформувати патріотизм та високу готовність до змін? Ці та інші питання обговорюватимуть громадські діячі, державні службовці та представники бізнесу 27-29 листопада в стінах Українського католицького університету», – зазначає директор Інституту лідерства та управління Наталія Бордун.

Учасники форуму і хакатону поділяться успішними прикладами подолання корупції і спільно з експертами розроблять практичні моделі боротьби з корупцією у п’яти сферах – освіта, медицина, адміністративні служби, митна і податкова служби, міліція та ДАІ. Результатами стануть напрацювання з конкретними інструкціями у вигляді інфографік, відеороликів, мобільних аплікацій про те, як подолати корупцію на місцях. Після форуму організатори проведуть шість виїзних турів різними областями України для представлення та поширення цих напрацювань.

«Форум як акумулятор знань і досвіду може стати своєрідним «вибухом» можливостей і благополуччя країни в майбутньому. Учасники форуму та хакатону понесуть здобуті знання і досвід у свої середовища, поширюватимуть їх. Власним прикладом вони зможуть впливати на людей, які приймають рішення, і змінювати схеми роботи у сфері охорони здоров’я, в державних закупівлях, енергетиці тощо. У підсумку, такі дії допоможуть розвивати нашу країну і рятувати людей. Адже, до прикладу, в охороні здоров’я кожен долар, який не дадуть вкрасти корупціонерам, може врятувати чиєсь життя», – вважає один з доповідачів форуму, експерт із протидії корупції у сфері охорони здоров’я Дмитро Шерембей.

Довідка.

Антикорупціний форум і хакатон відбудеться у рамках проекту «Школа відповідального громадянина». Організатори заходу – Львівська бізнес-школа (LvBS) й Інститут лідерства та управління УКУ. Проект реалізовують за підтримки Посольства США в Україні та «Карітас-Німеччина».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На лучан чекає ...

КОМЕНТАРІ