В Івано-Франківській області трагедії у вогні

В Івано-Франківській області трагедії у вогні

28.11.14 11:03 0 739
З початку року на Прикарпатті виникли більше тисячі шестиста пожеж, у вогні загинули майже чотири десятки прикарпатців.

Кількість загиблих у вогні цьогоріч зменшилася на 25 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, на пожежах отримали травми різного ступеня складності 38 людей, з-поміж котрих - троє дітей. Завдяки професійним та оперативним діям вогнеборців 25 життів було врятовано.

Найбільша кількість загиблих у Тисменицькому та Косівському районах. Статистика невтішна: здебільшого загиблі у вогні - люди літнього віку, безпритульні громадяни та особи, які зловживали алкоголем. 80 відсотків загиблих - чоловічої статі. А найпоширенішими причинами пожеж з летальними наслідками є необережне поводження самих загиблих з вогнем; порушення правил обладнання та експлуатації електроустановок і печей. Пожежі із загибеллю людей на Івано-Франківщині найчастіше трапляються у сільській місцевості. Більшість трагічних випадків стаються вночі. Так, із усієї кількості загиблих у вогні з початку року близько сорока шести відсотків прикарпатців пішли із життя між 22-ою вечора та шостою ранку, 22 відсотки загиблих – між шостою та десятою годинами ранку, а ще для чотирнадцяти відсотків загиблих фатальними стали денні години.

Пожежно-рятувальні підрозділи, які за сигналом „Тривога” прибувають до місця біди, працюють професійно та оперативно, проте, на жаль, доволі часто ще до приїзду рятувальників вогонь встигає зробити свою чорну справу – забрати людське життя.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області вкотре звертається до мешканців краю: дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності, будьте пильними та обережними, бережіть своє життя та оточуючих вас людей.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 5 грудня у Львові ...

КОМЕНТАРІ