Керівник ДАІ Прикарпаття провів зустріч із журналістами

Керівник ДАІ Прикарпаття провів зустріч із журналістами

28.11.14 15:10 0 962
Четвер, 27 листопада 2014, 15:58 |

27/11/2014

Очільник Державтоінспекції області підполковник міліції Некипілий Валерій Павлович провів прес-конференцію з журналістами краю щодо діяльності підрозділів ДАІ та підготовку дорожніх організацій до утримання вулично-дорожньої мережі в зимовий період 2014-2015 року.

Під час розмови Валерій Павлович наголосив: «Що найважливішим питанням для ДАІ завжди була і залишається проблема аварійності. За 10 місяців в області трапилося 357 ДТП з потерпілими, у яких 90 осіб загинуло, а 455 травмовано. Для такої області це звичайно серйозні наслідки. Гинуть молоді люди, залишаючи дітей, рідних і близьких. Тому збитки від аварій не оцінюються в матеріальному еквіваленті – морально-тяжкі втрати – ціна яких біль і горе, розбиті людські серця, зламані долі, скалічене сумління за допущені помилки на дорозі. як ніколи, гостро постало питання звернутися до свідомості людей, щоб були обережні, оскільки причиною автопригод є саме помилка людей: чи то водіїв чи пішоходів, і лише від 5 до 7% це може бути дорожній фактор, або інші супутні фактори від усіх скоєних ДТП. Найприкріше те, що визнавати свої помилки буває пізно – життя людей не повернути. Тому ми попереджуємо тих, чия свідомість готова сприйняти факт, що дорога помилок не вибачає».

Очільник служби ДАІ також називав профілактичні заходи, які проводить Державтоінспекція спільно з громадськістю і безпосередньо з журналістами, дякував за плідну співпрацю та запрошував до наступних спільних рейдів по відпрацюванню територій, що стосується профілактики аварійності та злочинності, пов'язаної з участю автотранспорту. Відповідав на запитання журналістів.

В ході розмови йшлося про діяльність підрозділу, що стосується розкриття ДТП, водії яких залишили місце події. Валерій Павлович зазначив: «Що у разі вчинення такого ДТП працівники Державтоінспекції сконцентровують всі сили і засоби, щоб якомога швидше розкрити такі ДТП, адже тут дорога кожна година. На сьогоднішній день нерозкритими залишаються дві ДТП із 18 скоєних. У розкритті цієї категорії злочинів допомагають камери відеонагляду. Проблема залишається там, де немає такої технічної оснащеності, саме в цьому напрямку ми і працюємо з владою, з громадськістю, щоб по можливості сприяли і надавали допомогу, де встановити, де забезпечити технічне обслуговування відеонагляду».

Також керівник служби детально зупинився на результатах проведення осіннього комісійного обстеження доріг, що стосується готовності виробничих підрозділів до утримання їх в зимовий період. Назвав недоліки виявлені Державтоінспекцією, а саме це залишок неліквідованої ямковості на дорогах державного значення, який складає 36,1 тис. м. кв., що становить 30% від загальної кількості; на дорогах місцевого значення – 179,9 тис. м. кв., що становить 25% від загальної кількості.

Перевірки показали, що найгірший стан проїзної частини автодоріг спостерігається на автодорогах державного значення Н-10 "Стрий-Чернівці-Мамалига" в межах Долинського, Тисменицького, Калуського, Коломийського і Снятинського районів, Н-09 "Мукачеве-Львів" - у межах Яремчанської міськради, Надвірнянського, Тисменицького, Галицького та Рогатинського районів та Р-24 "Татарів – Кам'янець - Подільський" - у межах Верховинського, Косівського, Коломийського, Городенківського районів.

За результатами перевірок працівниками ДАІ направлено для реагування в органи виконавчої влади, обласні та районні адміністрації 24 інформації, із зазначенням недоліків, проінформовано органи прокуратури.

На завершення розмови Валерій Павлович подякував журналістам за професійність у підготовці матеріалів з тематики безпеки руху та плідну співпрацю, адже левова частина профілактики аварійності доноситься до учасників дорожнього руху саме через засоби масової інформації.

Служба профілактичної роботи

УДАІ УМВС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ