У Львівській області курсантів ЛьвДУВС вчили бути справжніми вояками

У Львівській області курсантів ЛьвДУВС вчили бути справжніми вояками

28.11.14 16:40 0 1008
На базі навчально-тренувального центру «Верещиця» Львівського державного університету внутрішніх справ завершилась перша частина тактико-спеціальних навчань для курсантів 3-го курсу. Успішно пройшли випробовування 79 курсантів факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції, наступним належить це зробити курсантам факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства.

Так, у період з 17 до 22 листопада науково-педагогічний склад кафедр тактико-спеціальної підготовки та фізичної підготовки ЛьвДУВС здійснював навчання курсантів на тактичних навчальних полях і спортивних майданчиках НТЦ «Верещиця».

Особливу увагу до організації подібних навчань приділяє особисто ректор ЛьвДУВС полковник міліції Валерій Середа, який і став ініціатором їх проведення. Ба навіть, сам особисто пробіг зі своїми вихованцями 12-кілометровий марш-кидок, продемонструвавши їм свою солідарність та підтримку.

Упродовж шести днів юнаки мешкали в наметовому містечку, в умовах, наближених до тих, що в АТО. Більш комфортні умови були у дівчат, проте в іншому вони ні в чому не поступались хлопцям.

Відповідно до затвердженого плану, з курсантами проводили заняття з таких дисциплін, як тактична, вогнева, інженерна, фізична підготовки, основи топографії, долікарська допомога та підготовка з радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Значна увага була приділена відпрацюванню курсантами виконання стрілецьких вправ з автомата Калашникова та пістолета Макарова (стоячи, лежачи та з коліна), а також подоланню загальновійськової та психологічної смуги перешкод. Науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки практикували зі своїми вихованцями захоплення блок-посту з сепаратистами, що стало новинкою цих навчань.

Медики Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги, які були волонтерами у зоні проведення АТО, зголосились взяти участь у навчаннях, аби допомогти майбутнім правоохоронцям на практиці засвоїти теоретичні знання з надання долікарської допомоги. Як зазначають самі фахівців, вчасно й правильно здійснена перша долікарська допомога рятує життя потерпілому і попереджає розвиток несприятливих результатів. І досить важко переоцінити важливість такого вміння.

Найбільш відповідальне випробовування чекало на курсантів наприкінці курсу – комплексні тактичні навчання, які включали в себе дії особового складу за сигналом «Бойова тривога», марш-кидок у повному обмундируванні та захист від імітованого нападу сепаратистів на колону в лісосмузі. В організації цих тактичних навчань суттєво посприяв досвід, отриманий офіцерами ЛьвДУВС під час несення служби в зоні проведення АТО. Курсанти, яким довелось тримати оборону колони, не розгубились та гідно прийняли бій. Із завданням витіснити «бойовиків» за межі лісосмуги вони справились на відмінно, деяких їм, навіть, вдалось взяти у полон.

За словами курсантів, тиждень промайнув дуже швидко, проте залишив по собі масу приємних та яскравих спогадів на все життя.

Нагадаємо, що подібні навчання вже проходили в ЛьвДУВС навесні цього року, а осінній курс покликаний закріпити отримані раніше теоретичні знання та удосконалити практичні навички.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС

Світлини Андрія Колодки
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На черговій сесії ...
Наступна новина: 14 січня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ