У Львові у випадку ДТП водій повинен залишатися на місці автопригоди

У Львові у випадку ДТП водій повинен залишатися на місці автопригоди

28.11.14 09:53 0 914
Причетними до дорожньо-транспортної пригоди визнаються учасники дорожнього руху, які безпосередньо брали участь у ДТП, або ті, чиї дії стали причиною аварії.

Відповідно до Правил дорожнього руху, у випадку причетності до дорожньо-транспортної пригоди, водій повинен негайно зупинити транспортний засіб та залишатися на місці аварії.

Окрім цього, водій, який скоїв ДТП, повинен увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки. Слід пам’ятати: переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до автопригоди ЗАБОРОНЕНО.

Водій зобов’язаний також вжити всіх можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим: викликати карету швидкої медичної допомоги чи звернутися за допомогою до присутніх і відправити постраждалих до лікувального закладу.

Якщо виконати такі дії неможливо, слід відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди. У лікарні необхідно повідомити своє прізвище та номерний знак автомобіля, пред’явити відповідні документи. А після цього - повернутися на місце ДТП.

Водій зобов’язаний повідомити про автопригоду до міліції, записати прізвища та адреси очевидців, а також чекати прибуття правоохоронців.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ