Петро Колодій: "Обласна рада готова збільшувати кількість коштів на реалізацію мікропроєктів місцевого розвитку

Петро Колодій: "Обласна рада готова збільшувати кількість коштів на реалізацію мікропроєктів місцевого розвитку

28.11.14 11:40 0 747
Стимулювання місцевого розвитку є одним із пріоритетних напрямів діяльності Львівської обласної ради. З огляду на це, на наступний рік багато програм слід виключити з планів, а на Програму проведення обласного конкурсу мікропроєктів місцевого розвитку ми готові спрямовувати більше коштів. Про це 26 листопада 2014 року заявив гіаолова Львівської обласної ради Петро Колодій, відкриваючи засідання Конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроєктів місцевого розвитку.

Як повідомив Петро Колодій, на обласний конкурс мікропроєктів надійшло 357 заявок. Є райони, які активно взяли участь у конкурсі, зокрема Золочівський подав 44 заявки, від Сокальського надійшла 41 заявка. Є й такі райони, що мінімально відгукнулися. Наприклад, Сколівський район представив тільки один мікропроєкт.

Голова Львівської обласної ради відзначив, що таку активність обговорять на засіданні Асоціації місцевих рад ради Львівщини, де наголосять на тому, що районні ради мають залучати громади до цього процесу. "Роль обласного конкурсу полягає не лише у наданні коштів, а й навчанні місцевих громад писати проєкти, зокрема у рамках міжнародної технічної допомоги", – сказав Петро Колодій.

У поданих заявках громади пропонують спрямувати кошти на виконання енергозберігаючих заходів, зокрема, заміну вікон і дверей, облаштування дитячих майданчиків, заміну вуличного освітлення, благоустрій цвинтарів, облаштування територій.

В цілому на конкурс подано заявок на суму 39 млн грн, з них на заходи з енергозбереження в освітній царині – 29 млн грн; на реконструкцію Народних домів – 8,5 млн грн; інші пріоритети – 13,5 млн грн. На реалізацію цих мітропроєктів з обласного б'юджету потрібно скерувати 19 млн 700 тис. грн.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині двох ...
Наступна новина: За несплату аліментів ...

КОМЕНТАРІ