У Рівненській області в нових умовах батьки вчилися підтримувати дітей

У Рівненській області в нових умовах батьки вчилися підтримувати дітей

28.11.14 13:15 0 774
Тренінг на тему: «Роль батьків у адаптації дітей та підлітків-переселенців у новому соціально-культурному середовищі» відбувся 24 листопада в Зарічненському районному центрі зайнятості

Події останнього часу, що відбуваються в нашій країні, зачіпають струни душі не лише дорослих, а й дітей, особливо тих, які переселилися з тимчасово окупованих територій України. В цьому складному життєвому періоді для них єдиним ресурсом успішної адаптації до нових умов в соціально-культурному середовищі можуть стати батьки. «Тому дуже важливо, щоб саме батьки розуміли необхідність усвідомлення та керування власними станами, переживаннями, адже саме вони мають найбільший вплив на дітей», – зауважила тренер консалтингової компанії «Імідж Партнер» Ольга Мельничук. Вона поінформувала учасників тренінгу про основні елементи сімейної системи, про поняття «адаптація» та «рівні адаптації до нового середовища», про принципи першої психологічної допомоги дітям, правила спілкування з ними в цей період.

Кожен і присутніх узяв участь в обговоренні проблемних питань, групових дискусіях та практичних вправах. Підбиваючи підсумки тренінгу, учасники наголосили, що проведення таких заходів дає можливість не тільки відновити власні ресурси для успішної адаптації в нових умовах, а й навчитися розцінювати період життєвих криз як етап зміцнення згуртованості родини.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ