У Рівненській області рятувальники провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту

У Рівненській області рятувальники провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту

28.11.14 12:02 0 764
27 листопада в селищі міського типу Квасилів Рівненського району рятувальники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області провели командно-штабне навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок з ліквідації вибуху газу у житловому будинку.

Селище міського типу Квасилів рятувальники для навчань обрали не випадково, адже в населенемо пункті проживає майже вісім тисяч чоловік, знаходиться залізнична станція «Рівне-Здолбунів», де щогодини в різних напрямках України курсують пасажирські та вантажні потяги, розташовується чимало технологічних підприємств та має місце щільна забудова приватного житлового сектору.

За навчаннями особисто спостерігали керівник обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій полковник служби цивільного захисту Сергій Крук та заступник голови Рівненської районної державної адміністрації Сергій Подолін, також на навчаннях були присутні керівники районних служб цивільного захисту.

За тактичним задумом, внаслідок вибуху побутового газу на четвертому поверсі 9-поверхового житлового будинку виникло руйнування будівельних конструкцій з подальшим виникненням декількох осередків пожеж. В суміжних приміщеннях перебуває троє травмованих людей у непритомному стані, але через пошкодження міжповерхових сходових клітин з третього на п’ятий поверх евакуювати потерпілих неможливо.

За підвищеним номером виклику до місця події прибуло три пожежно-рятувальних відділення рятувальників, мобільна оперативна група обласного управління ДСНС та служби взаємодії району. Працівниками міліції оперативно було перекрито автомобільний рух та забезпечено безперешкодний проїзд спецавтомобілів до місця надзвичайної пригоди. Вогнеборці швидко ліквідували загорання та врятували людей . Потерпілим відразу надали першу невідкладну допомогу та передали медикам.

Потому фахівці «Здолбунівгазу» перевірили рівень загазованості території та відключили будинок від газопостачання та забезпечували безперебійне газопостачання до прилеглих будинків, а аварійні бригади «Рівнеобленерго» забезпечили подачу електроенергії для проведення аварійно-рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт.

Далі за допомогою важкої інженерної техніки було розчищено прилеглу територію від будівельних конструкцій, які утворилися внаслідок вибуху. В загальному у навчаннях взяло участь більше 70 рятувальників ДСНС та працівників екстрених служб району і було задіяно більше 10 одиниць пожежно-рятувальної, спеціальної, інженерної та допомоміжної техніки. Також з метою набуття досвіду та практичних навичок за навчаннями спостерігали керівники усіх районних державних пожежно-рятувальних частин Рівненщини.

Підбиваючи підсумки командно-штабних навчань, начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії. «В цілому мета навчань була досягнута – рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з районними аварійними службами.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині працівники ...
Наступна новина: У Чернігові готуються до ...

КОМЕНТАРІ