75 років – Хмельницькому обласному інституті  післядипломної педагогічної освіти

75 років – Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти

29.11.14 08:08 0 722
На урочистостях з цієї нагоди вітальні слова колективу інституту та його ректору Віктору Береці виголосили заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебло, перший заступник голови Хмельницької обласної ради Віктор Адамський, проректор Інституту технологій і змісту освіти МОН України, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля, керівники хмельницьких вишів, представники громадських організацій, посланці сусідніх ОІППО.

Відбулася регіональна науково-практична конференція «Післядипломна педагогічна освіти та методична служба на Хмельниччині: історія поступу». В ній взяли участь науковці, методичні працівники, вчителі, управлінці.

Зазначалося, що пройшовши 75-річний шлях становлення, утвердження та розвитку Хмельницький обласний інституту післядипломної педагогічної освіти став добре знаним на Поділлі та в Україні центром науково-методичної роботи учительського загалу. Щороку курсову підготовку в його стінах проходять понад 6 тисяч педагогів та керівників навчальних закладів.

У ХОІППО активно впроваджується кредитно-модульна система спеціалізації, стажування та підвищення кваліфікації освітян. Інститут здійснює наукові дослідження з актуальних питань управління, педагогіки, психології та методики, розробляє і впроваджує інноваційні технології у практику роботи шкіл, гімназій та ліцеїв. Наразі в ХОІППО працюють 5 кафедр і 13 науково-методичних центрів. Інститут бере участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних проектах і програмах, розширює горизонти співпраці з вишами, установами та громадськими організаціями, проводять соціологічні дослідження. Його працівники здійснюють науковий пошук за 25 проблемами, розв'язання яких сприяє реформуванню освіти в регіоні.

Лише за останні кілька років інститутом підготовлено і видано понад 300 посібників та підручників. Третина науково-методичних розробок отримала гриф МОН України і стала надбанням педагогів усієї країни.

Свої зусилля колектив Хмельницького ОІППО і надалі спрямовуватиме на задоволення потреб педагогів у професійному та особистому зростанні, забезпеченні навчальних закладів фахівцями високого рівня педагогічної культури, здатних ефективно працювати в сучасних умовах.

До ювілейної дати зусиллями колективу інституту підготовлено і видрукувано книгу «Хмельницький обласний інституту післядипломної педагогічної освіти. Історія, події, люди» та відкрито в його приміщенні музей історії освіти Хмельниччини.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські оперативники ...
Наступна новина: На Хмельниччині юний ...

КОМЕНТАРІ