На Хмельниччині рятувальники навчали школярів,як діяти під час надзвичайних подій

На Хмельниччині рятувальники навчали школярів,як діяти під час надзвичайних подій

29.11.14 10:03 0 744
27 листопада рятувальники Старокостянтинівщини провели відкритий пізнавально-профілактичний урок для учнів 3-5-х класів місцевої гімназії. У ході заняття рятувальники нагадали школярам правила безпеки життєдіяльності, роз’яснили правила пожежної безпеки у побуті та навчали правилам поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

«У разі виникнення загоряння потрібно негайно покинути місце пожежі, повідомити про неї дорослих та зателефонувати до Служби порятунку за номером 101, вказавши місце, де сталася пожежа: вулицю, номер будинку і квартиру та назвати своє прізвище. Під час пожежі проводиться евакуація, тобто організований вихід усіх людей з небезпечного місця на вулицю. Потрібно пам’ятати, що із приміщення, де виникла пожежа, слід виходити швидко, але без зайвої метушні та паніки. Якщо виникла пожежа і дорослих немає вдома, необхідно швидко вийти з приміщення на свіже повітря у безпечне місце. Не користуйтеся ліфтом, бо під час пожежі він може вимкнутися. Якщо знаєте, що хтось не може вийти самостійно з будинку, необхідно повідомити про це дорослих та рятувальників», - розповідали вогнеборці. Крім того, дітлахи дізнались про порядок дій, якщо опинився сам у лісі, а також як діяти у разі авіаційного нападу.

Наостанок цікавої та пізнавальної зустрічі, співробітники Служби порятунку «101» вручили присутнім тематичні листівки з правилами безпеки, а дітлахи в свою чергу подарували вогнеборцям малюнки на протипожежну тематику.

Старокостянтинівський РС ГУ ДСНС

України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року до ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ