Львівський трамвай повезе своїми історичними маршрутами. Афіша

Львівський трамвай повезе своїми історичними маршрутами. Афіша

29.11.14 14:27 0 800
Останні вихідні осені обіцяють наповнити Львів звуками найрізноманітнішої музики, фільмами на різні смаки. Також для любителів трамваїв чекає приємний сюрприз – історична екскурсія.

Про це та інше читайте в нашій афіші.

У неділю ЛКП «Львівелектротранс» і ГО «Львів’яни за електротранспорт» організовують тематичну екскурсію «Шляхами львівських трамваїв», що приурочена до 135-річчя кінного трамваю.

У програму входитиме поїздка на історичному трамвайному вагоні «CKD-Tatra T4SU» № 869 за маршрутом лінії кінного трамваю від Головного залізничного вокзалу вулицями Чернівецькою та Городоцькою до площі Ярослава Осмомисла, далі трамвай їхатиме вулицями Підвальною, Винниченка та Личаківською на кінцеву «вулиця Пасічна». У зворотному напрямку трамвай проїде маршрутом найстаршого діючого трамвайного маршруту Львова «Личаків – Головний залізничний вокзал», який було відкрито 120 років тому – 30 листопада 1894 року.

У неділю до Дня боротьби зі СНІДом відбудеться гаражний розпродаж. 10 % від зібраних коштів віддадуть на потреби українських воїнів.

«Протягом акції ми зберемо цікаві книги (нові/вживані), роботи львівських художників, фотографів, аксесуари для дому, вироби хенд-мейд, спортивний інвентар, старі пластинки тощо, а протягом благодійного аукціону кожен бажаючий зможе придбати всі ці речі за символічними цінами, тим самим долучитися до збору коштів на потреби ВІЛ-позитивних дітей Львова. Протягом акції будуть відбуватися майстер-класи для дітей та їхніх батьків, діятиме благодійний ярмарок, де учасники зможуть за символічні кошти придбати солодощі, домашню випічку, випити запашної кави, а наприкінці насолодитися виступами львівських музичних гуртів», – обіцяють організатори.

На вихідні місто помалу занурюється у дух джазу, адже тут відбуватиметься IV Фестиваль вільної джазової імпровізації. Першокласні музиканти з Нью-Йорка, Києва, Львова та Донецька зберуться разом, щоб заграти радикальну, інтуїтивну імпровізацію. МУЗИКА

Львівська філармонія у суботу запрошує на вечір скрипкових концертів. Початок – 19.00. Вечір скрипкової музики відбудеться за участю молодих скрипалів Василя Заціхи, Анни Бури та Симфонічного оркестру Оперної студії ЛНМА ім. М. Лисенка під батутою Ю. Бервецького. Музиканти виконають два найбільш відомих у скрипковому мистецтві твори – Концерт для скрипки з оркестром ре мінор op. 47 Яна Сібеліуса та Концерт № 2 для скрипки з оркестром Бели Бартока.

У неділю філармонія ж кличе на концерт «Тайна синіх гір», де прозвучать естрадні пісні та інструментальні твори композитора, поета, письменника Анатоля Кос-Анатольського та уривки з його досі невідомого роману про кохання.

В останню неділю осені всіх охочих запрошують на фортепіанний концерт дуету Вероніки Александрової та Альони Декуши. У програмі твори А. Діабеллі, Ф. Шуберта, К. Дебюссі, Ж. Бізе-В. Грязнова.

У неділю у палаці ім. Г. Хоткевича львівські незрячі та відомі виконавці відіграють спільний концерт. Вхід – вільний. Кошти для бійців АТО збиратимуть у спеціально встановлених скриньках під час концерту. ВИСТАВКИ

У музеї історії релігії цього тижня тижня представив «Проти Бога. Проти Людини». Відвідувачам пропонують оглянути півсотні антирелігійних плакатів. В експозиції представлені графіка, плакати, фотографії та сатиричні ілюстрації відомих радянських художників. Найстарішому плакату, який показують на виставці, майже 100 років. Відтак, сучасними вважають карикатури 60-х років.

Крім того, у Львівському палаці мистецтв відкрилася документально-наукова виставка «Вбивство голодом – геноцид!». Її готували ще минулого року – до 80-х роковин Голодомору 1932-1933 років. Були підготовлені виставкові стенди, але через початок Майдану її довелося перенести.

У музеї можна побачити і роботи молодих майстринь, які представлені на виставці «Жіночі сховки». ТЕАТР СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера представить о 18.00 «Любовний напій», а театр «Воскресіння» – «Він, вона, вікно, покійник». Така ж вистава відбудеться у неділю.

Драмтеатр ім. Лесі Українки запрошує побачити «Вівісекцію». Початок о 19.00. У цей же час театр Курбаса покаже спектакль «Марко проклятий, або Східна легенда».

Перший український театр для дітей та юнацтва кличе опівдні на виставу «Русалонька», а о 17.00 на «Таїну буття».

Театр «Спірограф» о 18.00 на сцені Львівського обласного театру ляльок покаже для Львова щось новеньке – український водевіль «По-модньому». Наймолодшій акторці, задіяній у виставі, – 10 років: стільки ж, як і героїні, яку вона грає.

Театр «І люди, і ляльки» покаже о 12.00 та 14.00 чарівну казку «Шовкова косиця». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера опівдні кличе на «Наталку Полтавку», а о 18.00 на «Лебедине озеро».

У театр ім. Заньковецької приїхав польський театр ім. Арнольда Шифмана з Варшави. Він покаже виставу «Помста». Початок о 18.00.

Опівдні театр ім. Лесі Українки запрошує любителів казок і чар на виставу «Пригоди невгамовного Зайчика та Червоної Шапочки», а о 19.00 на спектакль Divka.

Театр Курбаса на 19.00 готує виставу «Лісова пісня».

У Першому українському театрі для дітей та юнацтва о 12:00 та 15:00 відбудеться спектакль «Beautiful Карпати».

Театр «І люди, і ляльки» на 12.00, 14.00, 16.00 підготував казку «Теремок». КІНО

Львів має змогу побачити перший повнометражний 78-хвилинний фільм творчого об’єднання Babylon’13 «Сильніше, ніж зброя».

Також у місто Лева завітав Третій всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин».

«Сто сюжетів, сто думок, сто переживань, сто історій для роздумів – таку концентрацію вражень годі й уявити! Тим паче, в наш час, з неймовірно швидким темпом життя, коли кожна хвилина – на вагу золота, а інколи може змінити дуже багато, і в першу чергу, нас самих», – зазначили організатори.

А Львівський палац мистецтв пропонує провести вихідні з аргентинським кіно. 29 листопада о 19:00 покажуть фільм під назвою «Люба, я піду по цигарки і повернуся», а 30 листопада – «Вдови щочетверга». МУЛЬТИКИ

На широких екранах можна побачити найочікуванішу прем’єру про пінгвінів Мадагаскару. Надсекретні операції, залізна дисципліна і витримка, а головне, феноменальна винахідливість – ось критерії успішної місії, навіть якщо вона здається нездійсненною.

«Бджілка Майя». Пригоди доброї і чарівної бджілки Майї в новому повнометражному мультфільмі.

НОВИНКИ

«Нестерпні боси 2» (комедія). Троє друзів вирішили відкрити свій бізнес і самі стати босами. Але інвестор кидає їх. Тоді вони вирішують викрасти його сина, щоб отримати викуп.

«Третя персона» (драма, мелодрама). Ми бачили кіноальманахи, сповнені любові один до одного і до міст, чистої і ніжної. Але так не завжди буває, про що вам повідає цей драматичний трилер. У ньому переплітаються три історії, де любов йде в одну ногу з внутрішніми переживаннями. Герой однієї з частин не може довірити дружині їхнього сина. Учасник іншого сюжету відчуває любов тільки через призму персонажів своїх книг, що руйнує його сім’ю. Чоловік у третій частині цієї невеликої збірки – бізнесмен, який виїхавши в Італію, знайомиться з чарівною жінкою. Кожен з чоловіків у цьому фільмі стоїть перед перешкодою, яка віддаляє від них момент справжнього щастя.

«Час привидів 2» (жахи). Три історії: «Третя ніч». Він був крутим хлопцем, який тримав у страху весь район. Після його загибелі, хтось почав клеїтися до його красуні-дружини. Яка нерозсудливість! Адже він був такий ревнивий за життя. На третю ніч після смерті він повернувся! «Монастир». Легенда свідчить, що якщо вночі прийти в покинуту каплицю поруч зі школою і загадати бажання духу безголової черниці, воно неодмінно збудеться. Але сходити туди можна тільки одному. Якщо умова буде порушена, ти помреш. Одна з учениць вирішує перевірити легенду. «Дари покійним». Два працівники проводять ніч в магазинчику ритуальних послуг разом зі своїм босом. Все йде нормально, до тих пір, поки вони не дізнаються, що їхній бос загинув напередодні в автомобільній катастрофі. Хто ж тоді ця людина в магазині?

«Моя пані» (драма, мелодрама). Красиві й невинні стосунки, які зав’язалися між романтичним підлітком і француженкою, схильної до садомазохізму, незабаром стають дуже небезпечними.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«ПОВОДИР». В основі сюжету фільму – подорожі американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

«Канікули маленького Ніколя» (комедія). Навчальний рік нарешті закінчився і настали довгоочікувані канікули. Малюк Ніколя з батьками і бабусею відправляється до моря в готель «Красивий берег». У Ніколя в розпорядженні море, готель, ліс, друзі, сім’я, доглядач пляжу і тренер з плавання – словом, все, щоб канікули запам’ятались. Не витрачаючи часу дарма, Ніколя відразу ж знаходить нових друзів, серед яких: Бен – він не на канікулах, він місцевий; ненажера Фредді – їсть все підряд; Джок – він англієць, тому говорить зі смішним акцентом; плакса Кріспін, у якого вічно очі на мокрому місці, і зануда Крістофер – він завжди правий і тому страшенно дратує. Крім того, Ніколя знайомиться з Елізабет, яка не відходить від Ніколя ні на крок. «Яка мила парочка! Я вже чую майбутній дзвін весільних дзвонів! «, – жартують дорослі. Ніколя в паніці! На щастя, вірні друзі приходять йому на допомогу і... тут починаються справжні проблеми.

«Голодні ігри Переспівниця. Частина 1» (фантастика, пригоди). Таємничий Тринадцятий дистрикт, котрий ініціював повстання проти Капітолію, виходить з тіні, де перебував довгі роки. Починається війна, в якій Кітнісс – символ опору. І якщо вона не хоче опинитися пішаком у чужій великій грі, де життя її коханого принесли в жертву чужим інтересам, їй доведеться стати сильніше, ніж на арені Голодних ігор.

«Темніше ночі» (жахи). Юна Грета успадкувала величезний особняк від своєї покійної тітки Офелії з однією умовою – наглядати за її улюбленцем, чорним котом на прізвисько Беккер. Зрадівши цьому, дівчина переїжджає в особняк разом з трьома кращими подругами. Але одного разу вночі через необережність дівчат кіт гине. Тих, хто порушив заповіт, тепер чекає жорстока розплата.

«Всіх порву» (драма, комедія). У Гаррі був дуже, дуже, дуже поганий день. Всю ніч безперервно вони з його другом Сесілом пропили, а коли на ранок він повернувся додому, то що б ви думали?.. Він знайшов там мертвою свою маленьку собачку на прізвисько Джоллі! Хтось посмів вбити його улюбленицю, його єдину відраду і промінь світла у віконці!!! Невтішний і вбитий горем Гаррі клянеться, що знайде і покарає вбивцю, чого б це не коштувало. Гарненько озброївшись, він разом зі своїм вірним другом Сесілом виходить на стежку війни. Цю парочку чекає божевільна, п’яна гонитва, що залишає за собою кривавий слід.

«Крихітка» (мелодрама, комедія). Коли Меган отримує пропозицію одружитися від хлопця, з яким вже давно зустрічається, виявляється, що насправді вона абсолютно не готова до дорослого життя. Тому вона бере паузу, бреше своєму хлопцю, що їде на тиждень у відпустку, а сама буквально «впадає в дитинство» і відривається в компанії малознайомих тінейджерів. Можливо, щоб подорослішати, їй потрібно зустріти іншого чоловіка?

«Ріо, я люблю тебе» (драма, мелодрама). Любов трапляється скрізь. Але деякі любовні історії можуть відбутися тільки в Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ