У Львівському театрі ім. М. Заньковецької – «Всесвіт» почуттів Володимира Немири

У Львівському театрі ім. М. Заньковецької – «Всесвіт» почуттів Володимира Немири

29.11.14 12:43 0 921
Публіка, яка завітає на спектакль у львівський Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, може не лише отримати насолоду від постановок акторів, а й від виставки «Всесвіт» художника Володимира Немири.

Про це повідомляє кореспондент .

Побачити картини Володимира Немири вдень, за кілька годин до початку спектаклів, у театрі неможливо, адже головний вхід зачинений. Лише коли актори готуються до виходу на сцену, можна зайти на другий поверх і не просто оглянути, а відчути роботи художника. Кожна з них дуже яскрава, насичена деталями, на які кожен глядач реагує по-своєму.

«Кожен по-своєму бачить мої картини. Саме це для мене і є цінним. Художник не може розповідати про свої роботи, адже його енергетика для того, щоб малювати, а енергетика глядача – щоб сприймати. Мистецтвознавцю треба бути обережним, щоб не пошкодити того, що хотів сказати художник, і те, що побачив глядач, адже, якщо людині нав’язувати чужу думку, то вона не зможе сама відчути мистецтва», – переконаний художник.

Він розповів, що виставку «Всесвіт» готував до свого 65-річного ювілею. За час роботи над нею у країні багато чого змінилося. Це й повипливало на те, що представлено на експозиції.

«На мене впливає середовище. Зараз, зокрема, дуже серйозні речі: та біда – війна, той ворог, що напав на нашу землю, ті діти, які гинуть, та несправедливість. Але вірю все одно, що Україна переможе», – сказав Володимир Немира.

Він зазначив, що у його роботах кожен може розгледіти щось своє. До прикладу, на одній із картин хтось побачить апостолів, які сидять за столом, хтось депутатів. На іншій – у кораблі можна розгледіти Україну, що бореться серед стихій.

«У кожній роботі я хочу передати те, що мене хвилює, – наголосив художник. – Я відчуваю, що просто хочу встигнути все сказати».

Картини Володимира Немири виставляли у Львівській галереї мистецтв, Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького, будинку художників у Києві, Державному музеї Лесі Українки м. Ялта. Його роботи бачили і у музеях США. Але так, що у театрі, то така виставка вперше.

Художник розповів, що просто обожнює театри. За його словами, вони переповнені енергією авторів та акторів, атмосферою спектаклів.

«Театр має певний дух. Тут присутня специфічна енергія. Зараз енергія акторів з’єдналася із енергію моїх картин», – зазначив Володимир Немира.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Попередня новина: Леонід Бицюра: ...
Наступна новина: На початку грудня в ...

КОМЕНТАРІ