Підготовка проекту «Революція гідності: ціна свободи» добігає кінця

Підготовка проекту «Революція гідності: ціна свободи» добігає кінця

29.11.14 13:18 0 874
Уже наступного тижня Львів перетвориться на справжній Майдан. Підготовка спільного проекту телеканалу ZIK та найвідоміших митців Євромайдану – на завершальному етапі. Організатори обіцяють за допомогою мистецтва нагадати українцям найяскравіші моменти революції. А для тих, хто не був активним учасником подій, це шанс проникнутися духом тих днів.

Про це йдеться у сюжеті журналіста програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Євгена Міклушки.

Над виставкою працюють найвідоміші митці Майдану. Серед них – загадковий художник «Соціопат». Він пише ікони Революції у підвалі Палацу мистецтв. Завдяки цеглі, дерев’яним брускам та балончикам із фарбою Шевченко, Франко та Леся Українка постають у вже звичних для майданівців образах.

«Це перша такого роду масштабна виставка, присвячена Революції. Ікони майдану, малюнки, над якими ми, власне, працюємо – це вже історія для нашої країни. Тому питання брати у виставці участь чи ні – перед нами не стояло. Ми просто знали, що мусимо бути тут», – розповідає агент художника «Соціопата» Клавдія Буквич.

На виставці художниця Наталка Откович пропонуватиме глядачеві колажі зі світлин, які за цей рік стали частиною життя українців. Жінка впевнена: відвідати виставку мусить кожен, незалежно від того, чи був він активним учасником революції.

«Завдяки проекту люди, які не були на Майдані, можуть пережити цю атмосферу і відчули хоча б частинку цих відчуттів», – впевнена Наталка Откович.

Це перший проект, який має на меті не лише змусити згадати чи пізнати, а й вшанувати пам‘ять Небесного батальйону, тобто усіх, хто за останній рік віддав життя за Україну. Митці впевнені: війна – доказ правдивості революції.

«Основна мета – це пам‘ять про загиблих. Як про Небесну сотню, так і про військовослужбовців», – розповідає Наталка Откович.

Реалізувати проект допомагали волонтери. Люди самі вирішили долучитися до створення виставки. Кажуть, роботи вдосталь.

«Усі охочі можуть приїхати і допомогти. Адже благе діло робимо. Коли я сам вперше подивився на ці всі роботи, аж серце защеміло», – зізнається волонтер проекту «Революція Гідності: Ціна свободи»Іван Гіндей.

Триватиме проект у Палаці мистецтв до 15 січня.

Нагадаємо, першого грудня у львівському Палаці мистецтв відкриється інтерактивна експозиція «Революція гідності: ціна свободи», організована телеканалом ZIK. Проект поєднає в собі ілюстративну складову, відеоряд та музичне оформлення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ