В Чернівецькій області сергій Бочковський у Краматорську нагородив рятувальників,які несуть службу на Донбасі

В Чернівецькій області сергій Бочковський у Краматорську нагородив рятувальників,які несуть службу на Донбасі

29.11.14 13:07 0 900
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський 27 листопада 2014 р. у Краматорську нагородив відомчими відзнаками рятувальників, які несуть службу на Донбасі.

«Ще півроку тому я і подумати не міг, що нам, окрім виконання основних завдань за призначенням, доведеться навчитися відбудовувати зруйновані міста, села, дитячі садки, школи, відновлювати транспортну інфраструктуру та системи життєзабезпечення, опікуватися громадянами України, які були вимушені покинути свої рідні домівки в Криму та на Донбасі. Те, що ви робите щодня, щогодини та у надлюдських умовах - справжній подвиг, подвиг українців, яким небайдужа доля своєї Батьківщини. Шляхетна мета - допомогти людям оговтатися від безглуздих і безжальних дій окупантів у цю скрутну для нашої країни хвилину - заслуговує на шану та повагу», - зазначив Сергій Бочковський під час зустрічі з особовим складом підрозділів ДСНС України у Донецькій області та зведеного загону в Краматорську.

Відомчі відзнаки з рук очільника відомства за бездоганне виконання службових обов’язків, професійні, сміливі та рішучі дії під час ліквідації надзвичайних ситуацій у зоні проведення антитерористичної операції отримали вісім рятувальників. Серед нагороджених нагрудним знаком «Знак Пошани» - старший прапорщик служби цивільного захисту Щерба Ігор Володимирович, старший водій-сапер частини піротехнічних робіт 1-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України. Він особисто за півтора місяці вивіз і провів знешкодження близько 1000 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Відзнакою «Знак Пошани» також було також нагороджено:

- начальника Краматорського міського відділу Головного управління ДСНС України у Донецькій області, підполковника служби цивільного захисту Чеплиха Павла Пантелійовича;

- начальника 12-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, підполковника служби цивільного захисту Петліна Дмитра Володимировича;

- командира відділення 37-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, прапорщика служби цивільного захисту Камендровського Дмитра Юрійовича.

Нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» нагороджено старшого прапорщика служби цивільного захисту Іванова Геннадія Івановича, водія-сапера частини спеціального призначення аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. 15 листопада під час обстеження підходів до автомобільного шляхопроводу на трасі Київ-Довжанський, поблизу селища Семенівка Слов’янського району, ним було виявлено та знешкоджено замасковану терористами міну-розтяжку направленої дії МОН-50. Завдяки його грамотним і високопрофесійним діям було збережено життя та здоров’я всього особового складу піротехнічної групи, яка проводила розмінування вищезазначеного шляхопроводу.

Цю ж відомчу відзнаку отримали:

- начальник Дебальцевського міського сектору Головного управління ДСНС України у Донецькій області, підполковник служби цивільного захисту Цибулько Володимир Васильович;

- начальник краново-підйомного відділення – кранівник групи ліквідації наслідків аварій аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області, старшого прапорщика служби цивільного захисту Вознюк Сергій Миколайович;

- водій відділення землерийних машин взводу інженерної техніки транспортного загону ДП “Мобільний рятувальний центр ДСНС України” Руденко Григорій Павлович.

Сергій Бочковський подякував усім рятувальникам, які у надскладних умовах ліквідовують надзвичайні ситуації, розбирають завали, рятують людей, виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети, забезпечують безпеку населення як на звільнених територіях, так і в місцях бойових дій у період активної фази антитерористичної операції.

Окрім цього, рятувальники Полтавської та Вінницької областей зібрали для своїх колег, а також жителів Краматорська та вимушених переселенців з зони активних бойових дій продукти харчування, товари першої необхідності, ковдри, спальні мішки та спецспорядження. Гуманітарний вантаж (близько 9 тонн), що разом з Головою ДСНС супроводжували керівники Полтавського та Вінницького гарнізонів, був переданий для подальшого розподілу начальнику Головного управління ДСНС України в Донецькій області Миколі Ільченку.

«Вся країна пишається вами, нашими героями. Дякую вам за те, що, не зважаючи ні на що, ви залишаєтесь вірними присязі. - зазначив Сергій Бочковський. - Я переконаний, що з такими людьми Україна переможе, і ми ніколи не будемо під контролем бандитів і терористів. Адже ми вільні та щирі люди. А Господь завжди оберігає таких людей!»

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ