Завдання на наступний рік: кожен об’єкт соціального спрямування повинен мати два джерела опалення – газове та альтернативне (+фото)

Завдання на наступний рік: кожен об’єкт соціального спрямування повинен мати два джерела опалення – газове та альтернативне (+фото)

29.11.14 09:39 0 858
Перевірити, як ведеться робота у цьому напрямку в Липовецькому районі, мав за мету голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, відвідавши 28 листопада з робочим візитом ряд об'єктів м. Липовець та смт. Турбів.

Голова ОДА разом з керівниками відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та керівництвом району відвідав Липовецьку ЦРЛ та Староприлуцьку спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат, адже саме у цих закладах завершується дообладнання котелень, які зараз працюють на блакитному паливі, альтернативними котлами.

Роботи на обох об'єктах , як запевняють підрядники, мають бути завершені до 10 грудня поточного року. Анатолій Олійник наголосив, що дотримання такого терміну виконання пуско - налагоджувальних робіт є необхідним для того, щоб не виникло проблем з фінансовим забезпеченням, як часто буває в кінці року.

«Ми запланували цього року на 146 об'єктах соціальної сфери провести дооснащення твердопаливними котлами. 52 котли були замовлені на Барському машинобудівному заводі. На жаль, їх потужність не перевищує 100 Вт., однак, на наступний рік у планах заводу випуск потужніших котлів . Монтаж обладнання здійснюється спеціалістами машзаводу за 2-3 дні»- повідомив Анатолій Олійник.

Користуючись нагодою, голова облдержадміністрації зустрівся з медичним персоналом Центральної районної лікарні м. Липовець, яка обслуговує 39133 населення, відвідав кабінети та операційний блок. Також очільник області завітав до амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Вахнівка, поцікавився умовами роботи персоналу, матеріальним забезпеченням закладу.

В рамках робочої поїздки голова ОДА також ознайомився з життєдіяльністю Староприлуцького спеціалізованого інтернатного закладу. Для створення комфортних умов вихованцям інтернату, а саме – обігріву приміщення понад 2000 кв. м до кінця року в закладі буде введено в дію твердопаливний котел «Логіка» польського виробництва потужністю 230 Вт.

Голова ОДА обійшов навчальні та спальні кімнати вихованців, відвідав медпункт, кімнати відпочинку та гігієни, поцікавився у вихованців інтернату якістю харчування.

На завершення робочої поїздки, Анатолій Олійник оглянув завод ТОВ «ВІН-ПЕЛЕТА» створений в 2009 році для реалізації програми виробництва біопалива в Україні - сучасне виробництво паливних пелетів із соломи. Очільник області зазначив, що маючи в області такий потужний завод по переробці відходів сільського господарства, ми маємо по–господарськи використовувати його можливості, адже сировинна база в області більш ніж достатня для виробництва пелетів, енергоємність при їх використанні всього у 2 рази нижча від газу,а вартість пелетів – нижча у 4 рази. Вигода очевидна.

Цього дня Анатолій Олійник також зустрівся з активною громадськістю селища Турбів. Після відвідування підприємства «Він- Пелета» до Анатолія Олійника звернулися представники місцевої громадської організації «Право і Порядок» з власним баченням вирішення нагальних потреб громади. Зокрема, активісти запропонували удосконалити схему вивезення та утилізації сміття та відходів, систематизувати та упорядкувати роботу місцевого ринку, місцевого комунального підприємства, а також вирішити питання налагодження належного температурного режиму в місцевому дитячому садочку.

Вислухавши представників турбівської громади, в присутності селищного голови Олександра Бондаря, Анатолій Олійник запевнив, що наступного тижня буде створена спеціальна робоча комісія, яка одразу ж виїде на місце для опрацювання наданих пропозицій та подальшого вирішення проблемних питань.









































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ