В освітній галузі Вінниччини реалізовуватиметься проект Європейського фонду освіти (+фото)

В освітній галузі Вінниччини реалізовуватиметься проект Європейського фонду освіти (+фото)

29.11.14 13:46 0 882
Зустріч працівників управління професійної освіти, інноватики та науки Департаменту освіти і науки ОДА, директорів професійно-технічних училищ, ВНЗ І-ІІ р.а. з експертною групою Європейського фонду освіти відбулась 27 листопада в залі засідань Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації. До складу експертної групи увійшли старший експерт Михайло Милованович, міжнародний експерт Олав Аарна, національний експерт Олена Локшина.

Експерти мали на меті ознайомитися з ситуацією, що склалася в області з вищими навчальними закладами І-ІІ р.а., училищами і коледжами у контексті імплементації Закону України «Про вищу освіту» та обговорити можливі шляхи трансформації вказаних навчальних закладів, зокрема проблеми, що можуть виникати на цьому шляху.

Заступник директора Департаменту освіти і науки – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський ознайомив учасників «круглого столу» з мережею закладів професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області, розповів про напрями підготовки, особливості, проблеми та перспективи розвитку системи ПТО Вінниччини.

Як повідомила національний експерт ЄФО, завідуюча лабораторією порівняльної педагогіки інституту педагогіки національної академії педагогічних наук Олена Локшина, реалізація проекту відбуватиметься в кілька етапів. Зараз ми знаходимося на першому, який включає в себе оцінку ситуації та підготовку аналітичних матеріалів.

Для довідки:

Європейський фонд освіти є багаторічним партнером України у галузі модернізації національної системи професійно-технічної освіти. Протягом останніх років ЄФО плідно співпрацює з Вінницькою областю в питаннях оптимізації регіональної системи ПТО. Новий проект Фонду «Прогнозування впливу реформ у галузі професійної освіти і підготовки – PRIME», пілотними регіонами регіонами для реалізації якого обрано Вінницьку й Дніпропетровську області, спрямовано на підтримку зусиль української влади з оптимізації мережі навчальних закладів ПТО, передовсім стосовно трансформації частини технікумів, училищ та коледжів на півень ПТО після прийняття Закону України «Про вищу освіту». Таку діяльність планується проводити під загальною координацією Міністерства освіти і науки України як головного національного партнера ЄФО з питань застосування методології PRIME.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гастролера-домушника із ...
Наступна новина: До уваги громадян,які ...

КОМЕНТАРІ