Вінницька обласна організація «Союз Чорнобиль України» провела звітно-виборчу конференцію (+фото)

Вінницька обласна організація «Союз Чорнобиль України» провела звітно-виборчу конференцію (+фото)

29.11.14 16:22 0 751
Зібрання відбулось 27 листопада на базі Вінницького обласного спеціалізованого клінічного диспансеру радіаційного захисту населення.

В роботі конференції взяли участь керівник апарату обласної державної адміністрації Валерій Бойко, керівники ряду департаментів та управлінь ОДА – Анатолій Сопун (Департамент соціальної політики), Світлана Василюк (Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю), Тетяна Бабій (Департамент охорони здоров'я та курортів), Сергій Вовченко (Департамент цивільного захисту), головний лікар Вінницького обласного спеціалізованого клінічного диспансеру радіаційного захисту населення Василь Доценко.

Під час засідання були розглянуті питання, які стосувались звіту про роботу громадської організації, звіту ревізіонної комісії, виборів членів правління та голови організації.

На сьогоднішній день в області мешкає 90 062 особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, з яких 4 832 учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, в тому числі 1 609 осіб – віднесені до І категорії, тобто інваліди внаслідок захворювань, пов'язаних з Чорнобильською катастрофою; 84 241 потерпілих, в т.ч. 16 896 дітей та 894 вдови громадян, смерть яких пов'язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС.

Голова правління обласної організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов ознайомив присутніх зі звітом про роботу організації за звітний період з 2009 no 2014 роки. Він, зокрема, відзначив, що найважливішим пріоритетом діяльності організації є допомога в лікуванні важко хворих чорнобильців, надання їм матеріальної допомоги. Надававши юридичні консультації, організація допомагала вирішувати соціальні питання. За ініціативи об'єднання та за кошти обласного бюджету була збудована високовольтна лінія електропередач, що сприяло електрифікації садового товариства чорнобильців «Мрія». Завдяки діяльності активу організації продовжується спорудження пам'ятників та обелісків, збираються спогади очевидців, видаються книги й посібники, проводяться масові патріотичні заходи в навчальних закладах, музеях, бібліотеках всіх населених пунктів області.

Незважаючи на складну ситуацію в країні, громадська організація чорнобильців завжди знаходила підтримку та необхідну допомогу у органів влади. Яскравим прикладом цьому є виконання основних положень Угоди про взаємодію та співробітництво, укладеної між Вінницькою обласною державною адміністрацією, обласною Радою та обласною громадською організацією «Союз Чорнобиль України», які озвучив керівник апарату Валерій Бойко.

Було відмічено, що щорічно для фінансової підтримки забезпечення здійснення статутних завдань громадським організаціям постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи виділяються кошти відповідно до розподілу коштів місцевих бюджетів. В 2014 році на підтримку статутної діяльності «Союз Чорнобиль України» виділено 17 500грн.

За різними програмами здійснюється державна підтримка ліквідаторів шляхом надання їм пільг, компенсацій, допомог, забезпечення лікарськими засобами та санаторно-курортними путівками, автотранспортом.

Керівник апарату облдержадміністрації закликав керівників структурних підрозділів облдержадміністрації уважніше ставитися до потреб цієї категорії людей, бачити за сухою статистикою проблему кожної людини та робити все можливе для її вирішення.

В ході зустрічі представники районних громадських чорнобильських організацій порушили питання недосконалості законодавчої бази, отримання рецептів на безкоштовні ліки, покращення якості надання медичних послуг, матеріальної допомоги тощо, на які отримали змістовні відповіді фахівців - директорів департаментів ОДА.

Заслухавши всі питання порядку денного делегати конференції прийняли відповідні рішення.

За результатами проведення зборів головою Вінницької обласної організації «Союз Чорнобиль України» шляхом відкритого голосування було переобрано діючого голову.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ