На Вінничині працівники Державтоінспекції нагадали водіям про особливості експлуатації автомобіля в зимовий період

На Вінничині працівники Державтоінспекції нагадали водіям про особливості експлуатації автомобіля в зимовий період

29.11.14 09:07 0 826
Працівники Державтоінспекції м. Вінниці під час нагляду за дорожнім рухом радять водіям подбати про власну безпеку та належним чином підготовити свій автомобіль для експлуатації в зимовий період.

Найбільш важливий і відповідальний з точки безпеки їзди крок - заміна літньої гуми і перехід на зимові шини. Необхідність в їх установці очевидна незалежно від наявності на дорогах снігу. У разі, якщо середньодобова температура опустилася до рівня (або нижче) +5 +7 градусів літні шини поступово втрачають свої властивості, істотно погіршується зчеплення з дорогою і подовжується гальмівний шлях. Якщо ж температура повітря знизиться нижче позначки 0 градусів і дорога покриється кіркою льоду, їзда на літніх шинах стає небезпечною.

За результатами експериментів, гальмівний шлях шипованих шин на асфальті на 7 % довше, однак на льоду вони на 20 % ефективніше нешипованних шин. Установка зимової гуми лише на ведучу вісь автомобіля - небезпечне захоплення багатьох автомобілістів, оскільки при цьому істотно збільшується ймовірність некерованого заносу.

У разі якщо вам необхідно їхати в далеку дорогу, безпосередньо перед виїздом необхідно перевірити технічний стан транспортного засобу. Не зайвим буде взяти з собою ланцюги проти ковзання. Комплект з двох ланцюгів, що надягають на ведучі колеса, підвищить ваші шанси на подолання небезпечних і складних ділянок, будь-то ожеледиця, сніг, крутий зледенілий підйом або нечищена дорога.

При використанні ланцюгів обов'язково дотримуйтесь правил їх експлуатації. Неправильне їх використання може призвести до завчасного зносу шин, поломки і навіть аварії.

Державтоінспекція міста Вінниці звертається до учасників дорожнього руху, з проханням, під час снігопадів та ожеледиці максимально обмежити поїздки на власних транспортних засобах, а в разі необхідності, під час керування автомобілями суворо дотримуватись правил дорожнього руху особливо в частині вибору безпечної швидкості руху та правил маневрування.

У разі неналежного експлуатаційного стану доріг обласного центру прохання повідомляти вказану інформацію за наступними номерами телефонів:

- диспетчер КП «Вінницьке шляхове управління» (0432) 27-35-81;

- диспетчер «Цілодобова варта» (0432) 59-50-39;

- управління цивільного захисту Вінницької ОДА – (0432) 67-11-35;

- відділення організації дорожнього рух ВДАІ м. Вінниці (0432) 66-17-62;

- ч/ч ВДАІ м. Вінниці УМВС (0432) 59-33-20;

- управління ДАІ УМВС – (0432) 59-33-33.

Якщо, на автомобільній дорозі області, Ви помітили небезпеку для дорожнього руху, пов'язану з несприятливими погодними умовами слід повідомити відповідні служби:

- Державна служба з надзвичайних ситуацій – (0432) 46-04-11, або (101);

- Служба автодоріг у Вінницькій області – (0432) 67-01-92;

- Управління цивільного захисту Вінницької ОДА – (0432) 67-11-35;

- УДАІ УМВС – (0432) 59-33-33.

СПР УДАІ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ