У Волинській області перший заступник голови обласної державної адміністрації взяв участь у засіданні Спільного керівного комітету

У Волинській області перший заступник голови обласної державної адміністрації взяв участь у засіданні Спільного керівного комітету

29.11.14 09:10 0 752
Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кудрявцев взяв участь у засіданні керівного комітету з питань підготовки Спільної операційної програми «Україна-Білорусь».

Представники центральних і місцевих органів влади, а також організацій громадянського суспільства з Білорусі та України зібралися у Києві, щоб обговорити загальні пріоритети територіального співробітництва прикордонних регіонів двох країн. Інші питання, що розглядалися на засіданні, стосуються поліпшення умов життя місцевих громад у прикордонних регіонах, ідентифікації спільних інтересів у сфері захисту довкілля, зайнятості та охорони здоров'я, розширення співпраці у сферах культури, освіти та спорту.

Спільна операційна програма визначає загальні засади територіального співробітництва між Білоруссю та Україною, окреслює основні напрями програми прикордонного співробітництва: її цілі та пріоритети, вимоги до проектів та заявників, а також умови виконання програми. Її затвердження дозволить офіційно оголосити конкурс проектних пропозицій на отримання грантів, спрямованих на місцевий або регіональний розвиток прикордонних територій.

Програма, бюджет якої становить 3,3 мільйона євро, охоплює Волинську, Житомирську, Київську, Рівненську, Чернігівську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі.

Довідкова інформація. Метою Програми сприяння територіальному співробітництву країн Східного партнерства (EaPTC Support Programme) є створення сприятливих умов для програм територіального співробітництва Азербайджан - Грузія, Вірменія - Грузія, Білорусь - Україна, Молдова - Україна з урахуванням специфіки кожного регіону. Програма також орієнтована на зміцнення потенціалу місцевих і регіональних державних органів та організацій громадянського суспільства в процесі розробки і реалізації спільних транскордонних проектів.

Європейський Союз надає 12,5 млн. євро на фінансування чотирьох перерахованих програм територіального співробітництва країн Східного партнерства. Східне партнерство - ініціатива Європейського Союзу, спрямована на зміцнення зв'язків між ЄС та його східними сусідами шляхом поглиблення політичної співпраці та економічної інтеграції. Східне партнерство охоплює шість країн Східної Європи та Південного Кавказу: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова і Україна.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині працівники ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ