На Житомирщині вже 117 котлів працюють на альтернативних енергоносіях

На Житомирщині вже 117 котлів працюють на альтернативних енергоносіях

29.11.14 12:51 0 670
Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко 28 листопада під час зустрічі з першим секретарем з торгово-економічних питань Посольства Республіки Білорусь в Україні Вірою Воронко.

Зокрема, Віра Воронко повідомила учасникам зібрання, що у бізнес-центрі Житомирської торгово-промислової палати зустрічатиметься з керівниками провідних підприємств нашого краю, які співпрацюють з білоруськими партнерами. Дипломат має намір обговорити з ними можливості проведення у 2015-му році масштабного економічного заходу, на зразок двостороннього бізнес-форуму. Адже білоруська сторона вбачає необхідність у таких кроках.

«Я інформуватиму представників бізнесу про ті зміни, що відбулися останнім часом у Білорусії. Чимало наразі робиться нами для фінансового супроводу експорту. У зв'язку з цим було прийнято ряд нормативних актів», – звернула увагу Віра Воронко.

Так, одним із напрямків такого фінансового супроводу є лізинг. Наразі в Україні працює створена ще 2011-го року уповноважена дочірня організація «Промагролізинг-Україна». В нашій державі це підприємство фінансує низку проектів у сфері альтернативної енергетики, сільського та лісового господарства, а також виробництва дорожньо-будівельної техніки.

«У листопаді минулого року було реалізовано проект із будівництва у місті Славутичі Київської області блочно-модульної котельні потужністю 10,5 МВт, яку підключили до міських тепломереж. Така установка працює на місцевих та альтернативних видах палива», – конкретизувала вона.

У свою чергу Геннадій Дмитренко зазначив, що в Україні та на Житомирщині зокрема, відповідно до завдання Уряду, здійснюється комплекс заходів щодо заощадження 30 % природного газу за рахунок використання альтернативних видів палива.

«Ми планово та достатньо жорстко розпочали заміну газових котлів на такі, що працюють на альтернативних енергоносіях. На в області замінено понад 117 котлів потужністю від 1 до 8 МВт. Перш за все, їх заміну було здійснено в об'єктах соціальної сфери Житомирщини, – повідомив посадовець. – У нашому регіоні є свої виробники такого обладнання. Одним із найпотужніших є енергохолдинг «Крігер». Це підприємство спеціалізується на виготовленні твердопаливних котлів, що сертифіковані Європейським Союзом. Таким чином, наша область має значні перспективи подолати енергетичну залежність від будь-яких інших джерел, які ми не можемо використовувати».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: співробітники районного ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ