В Закарпатській області понад 1,35 га землі,які незаконно було надано хустянину прокуратура хоче повернути державі

В Закарпатській області понад 1,35 га землі,які незаконно було надано хустянину прокуратура хоче повернути державі

29.11.14 15:51 0 637
Хустською міжрайонною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави до хустянина, Хустської РДА на стороні відповідача Управління Держземагенства в Хустському районі, - про визнання недійсним державного акту на право приватної власності на земельну ділянку і повернення земельної ділянки площею 1,35 га на території Вишківської селищної ради.

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Юрій Беламут: «Прокуратурою встановлено, що розпорядженням голови Хустської РДА мешканцю Хустського району було надано безоплатну у приватну власність земельну ділянку площею 1,35 га на території Вишківської селищної ради, для ведення особистого селянського господарства в рахунок частки (паю) члена орендно–агроторгового об’єднання. На підставі вказаного розпорядження чоловіку було виготовлено та видано державний акт на право власності на земельну ділянку.

Однак, згідно інформації управління Держземагенства у Хустському районі вказана земельна ділянка не відноситься до земель пайового фонду, а отже державний акт виготовлений з порушенням Земельного кодексу України, указу Президента України про порядок паювання земель.

Враховуючи вищенаведене, вказана земельна ділянка була надана хустянину незаконно.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ