Івано-Франківськ: міськрада забуксувала через «Автошлях»

Івано-Франківськ: міськрада забуксувала через «Автошлях»

29.11.14 08:03 0 956
Питання про викуп належної містові частки майна у товаристві «Івано-Франківський Автошлях» спровокувало дострокове завершення першого пленарного засідання 50-ї сесії міської ради

Минулого четверга розпочала свою роботу 50-та сесія Івано-Франківської міської ради. На її порядку денному понад півсотні питань, які депутати планували розглянути на двох пленарних засіданнях. Однак уже перше засідання завершилося достроково.

Депутати не змогли дійти спільної думки щодо питання про викуп належної територіальній громаді міста частки у статутному капіталі товариства «Івано-Франківський Автошлях», хоча попереднє рішення щодо її продажу ще у червні ухвалили без зауважень.

Власне, як пояснив голова Фонду комунальної власності Богдан Чупірчук, йшлося про внесення змін в ухвалене міською радою в червні рішення «Про затвердження висновку оцінювача про вартість належної територіальній громаді міста частки комунальної власності в статутному капіталі ТОВ «Івано-Франківський Автошлях». Ним міська рада практично ініціювала продаж за 1 млн. 620 тис. 151 грн. належної містові частки 37,2% власності ТОВ «Автошлях». Однак, за словами Б.Чупірчука, юридично правильно було б запропонувати викупити частку міста іншому учаснику цього товариства – ТОВ «Екотехкомплект», в чому і полягала суть запропонованої зміни до попереднього рішення міськради.

Але на заваді цьому стала принципова позиція фракції ВО «Батьківшина». Її представник Василь Бойчук назвав запропонований проект рішення «черговою оборудкою», внаслідок якої за 1 млн. 620 тис. грн. хочуть продати 1,5 га землі «Автошляху» під майбутню забудову, і виступив категорично проти цього. Пояснення, що зараз пропонується внести лише юридично правильне уточнення у червневе рішення міськради і що продають не землю, а належні містові акції, його не переконали.

«Частка міста складає 37,2%, ні контрольного, ні блокуючого пакету акцій у нас нема, – наголосив у своєму виступі депутат фракції «Громадська позиція – Громадський форум» Володимир Чорноус. – Інший учасник товариства міг провести збори акціонерів, збільшити статутний капітал і розмити нашу частку. Але він поступив порядніше – звернувся до нас, щоб викупити частку міста за реальною оцінкою». «Коли ми плануємо бюджет, то передбачаємо надходження коштів від приватизації і визначаємо на що їх витрачатимемо. Якщо ми не продамо майно і не отримаємо за це коштів до бюджету, тоді кажіть, які об'єкти ми вилучаємо з фінансування», – звернувся до фракції ВО «Батьківщина» депутат фракції «За зміни у Івано-Франківську» Сергій Борзов. А голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв заявив, що його фракція підтримає будь-яке конструктивне і зрозуміле рішення фракції ВО «Батьківщина». «Внесіть проект рішення. Ми підтримаємо. Але просто не дозволяти – це деструктив», – сказав Р.Онуфріїв.

Депутат фракції «За зміни у Івано-Франківську», голова гільдії пекарів Ростислав Кукурудз від мікрофона повідомив колегам, що, за його інформацією, на території «Автошляху» планується нове виробництво з виготовлення кондитерських виробів, і запропонував надати слово представнику товариства «Екотехкомплект», яке хоче викупити частку міста у ТОВ «Івано-Франківський Автошлях». Заступник директора «Екотехкомплекту» Микола Ковальчук це підтвердив. «Ми не збираємося змінювати цільове призначення землі. Там планується реконструкція під виробництво напівфабрикатів кондитерських і хлібобулочних виробів, на якому буде працевлаштовано 300 осіб», – запевнив М.Ковальчук.

Після цього фракція ВО «Свобода» попросила перерви. Депутати спілкувалися з М.Ковальчуком, а він намагався переконати В.Бойчука підтримати проект рішення. Однак безрезультатно. «Ми нічого не маємо проти цього чоловіка, але наша фракція за земельні і майнові питання не голосує», – повторив після перерви В.Бойчук. Р.Онуфріїв розвів руками – мовляв, не голосує «Батьківщина», не голосує і «Свобода». Слово знову взяв Р.Кукурудз і попросив перерви. Депутати почали одягатися і виходити із зали засідань. «Ви просите перерву на скільки?», – запитав міський голова Віктор Анушкевичус. «Перерва буде довгою. Ми вирішили фракцією поїхати на місце і ознайомитись з цим підприємством та планами інвестора. А, судячи з настрою колег, після перерви не буде кворуму», – відповів Р.Кукурудз. «Я оголошую перерву. Наступне засідання сесії відбудеться четвертого грудня», – поінформував депутатів В.Анушкевичус.

Левко Кутинський

"Західний кур'єр"

27.11.2014 р.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Допомога для Слов'янська ...
Наступна новина: На Вінничині центри ...

КОМЕНТАРІ