працівники Головного управління ДСНС розповіли керівникам шкіл-інтернатів області про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки на підвідомчих об’єктах

працівники Головного управління ДСНС розповіли керівникам шкіл-інтернатів області про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки на підвідомчих об’єктах

29.11.14 08:05 0 854
28 листопада співробітники обласного управління ДСНС прийняли участь в нараді з керівниками шкіл-інтернатів області, яка відбулася в Рівненській ОДА під головуванням начальника управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Григорія Таргонського.

Крім інших питань, у ході засідання, начальник управління державного нагляду та контролю полковник служби цивільного захисту Віктор Сульжик розглянув питання «Про порушення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту наявні на об’єктах підвідомчих обласному управлінню освіти і науки. У своїй доповіді полковник Віктор Сульжик навів усім присутнім статистику пожеж в області, зокрема: «З початку року на території Рівненської області виникло 1187 пожеж внаслідок виявлено загиблими 38 громадян із них 4 дитини, травмовано 27 осіб.

Матеріальні збитки від пожеж становлять понад 19 млн. гривень. Внаслідок пожеж знищено та пошкоджено 773 будівлі та споруди, 82 одиниці техніки, 397 тонн грубих кормів. Підрозділами пожежно-рятувальної служби на пожежах врятовано 15 людей та матеріальних цінностей на суму понад 50 млн. гривень.

У свою чергу начальник навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області підполковник Роман Пелех наголосив: «Основними причинами виникнення пожеж в області були: необережне поводження з вогнем – 569 випадків.

Порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок – 376 випадків. Порушення правил улаштування та експлуатації печей – 133 та пустощі дітей з вогнем – 44 випадки».

Крім того проаналізувавши пожежі, які виникали протягом останніх 5-ти років встановлено, що 14 із них виникло на об’єктах підпорядкованих управлінню освіти та науки.

Насамкінець освітяни та рятувальники домовилися про майбутню тісну співпрацю та суворого дотримання правил пожежної та техногенної безпеки на об’єктах освіти.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У медичних закладах ...

КОМЕНТАРІ