У Рівненській області дорога до професії для них починається зі школи-інтернату

У Рівненській області дорога до професії для них починається зі школи-інтернату

29.11.14 12:04 0 786
Виїзну профорієнтаційну акцію «Завтра мені в професійну дорогу…» провели 26 листопада фахівці Сарненського районного центру зайнятості в Чудельській спеціалізованій школі-інтернаті №2 в рамках відзначення Міжнародного дня інвалідів

Спеціалісти Сарненського районного центру зайнятості приділяють особливу увагу профорієнтаційній роботі з соціально вразливими категоріями молоді: дітям з особливими потребами, дітям-сиротам та без батьківського піклування. Вже стало доброю традицією щороку зустрічатися з випускниками Чудельської спеціалізованої школи-інтернату №2. Тож і нині фахівці центру зайнятості провели профорієнтаційну акцію «Завтра мені в професійну дорогу…». Працівники відділу активної підтримки безробітних знайомили дітей з видами і особливостями професій, їх різноманіттям, шляхами пошуку роботи і засобами самопрезентації. Цікавим для дітей було діагностичне тестування, яке допомогло виявити схильності та інтереси до професій.

Учням школи-інтернату, як нікому іншому, потрібна допомога та підтримка держави. Зараз вони перебувають під постійним наглядом вчителів та вихователів. Після закінчення школи кожен із них обере власну стежину, якою самостійно йтиме по життю.

– Обирати фах потрібно виважено та усвідомлено. У майбутньому це допоможе знайти своє місце на ринку праці, досягти успіху у кар'єрному рості, – зауважила начальник відділу Людмила Супрунець .

Спеціалісти центру зайнятості ознайомили учнів з основами правильного вибору професії, особливостями роботи по кожній з обраних молоддю спеціальностей, розповіли про найбільш актуальні та затребувані на професії. Діти переглянули профінформаційні папки з описами професій та довідкові матеріали.

Особливу зацікавленість у школярів викликав відеофільм про професію кухаря, адже серед учасників були й ті, хто своєю професійною стежиною хоче обрати саме цю справу. Приємно, що результати тестування підтвердили у них професійні здібності до цієї професії. Розкрили діти свої професійні знання й під час проведення конкурсів та вікторин, тож за активну участь кожен отримав пам'ятні подарунки.

Фахівці центру зайнятості сподіваються, що вихованці школи-інтернату знайдуть себе в подальшому житті та зможуть реалізувати всі свої професійні задуми.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новий Розділ: вогнеборці ...
Наступна новина: Керівник ДАІ Прикарпаття ...

КОМЕНТАРІ