Леонід Бицюра: "Тернопільщина майже на 50% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії"

Леонід Бицюра: "Тернопільщина майже на 50% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії"

29.11.14 12:37 0 743
Круглий стіл, присвячений питанням енергоефективності та енергозбереження, відбувся 28 листопада у Тернопільському національному політехнічному університеті ім. І. Пулюя.

Студенти представили своє бачення вирішення проблем у цих сферах і запропонували альтернативні моделі, які допоможуть зекономити.

Долучився до дискусії заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. Він наголосив, що в структурі споживання енергетичних ресурсів в області домінуюче місце займає природний газ, на другому місці – електрична енергія. Тому використання альтернативних джерел енергії, в першу чергу «місцевих» видів палива (торф, деревина, солома, відходи рослинного походження сільського господарства і переробної промисловості) в області є одним з можливих рішень щодо підвищення рівня енергетичної безпеки.

«Тернопільщина майже на 50% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії, - зазначив Леонід Олексійович. – Загалом, в області сформовано перелік об'єктів комунального господарства та соціальної інфраструктури області, які необхідно та доцільно перевести на індивідуальні енергозберігаючі системи опалення із застосуванням альтернативних видів палива. З початку року в бюджетній сфері області переведено на альтернативні види палива 30 котелень. Проводяться роботи з переводу на альтернативні види палива на 17 котельнях бюджетної сфери».

За словами заступника, здійснено комплекс технічних заходів, спрямованих на відновлення та приведення теплотехнічних характеристик у відповідність з сучасними вимогами, нормами і стандартами, зменшення втрат енергоресурсів та води, а також поліпшення умов перебування працівників, що дозволило знизити н 20% тепловитрат. В результаті проведеної роботи споживання природного газу установами та організаціями бюджетної сфери області скорочено на 20,9 %.

Леонід Бицюра висловив сподівання, що завдяки проведенню таких заходів студентам, молодим науковцям та фахівцям вдасться знайти нові рішення, нові підходи, які дозволять впровадити у виробництво і соціальну сферу найбільш сучасні і ефективні засоби енергозбереження.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Зінченко: ...
Наступна новина: У Львівському театрі ім. М. ...

КОМЕНТАРІ