На Тернопіллі іван Крисак зустрівся з почесним консулом королівства Нідерланди у Львові Богданом Панкевичем

На Тернопіллі іван Крисак зустрівся з почесним консулом королівства Нідерланди у Львові Богданом Панкевичем

29.11.14 10:23 0 771
Перспективи створення на Тернопільщині спільних підприємств із бізнесменами Нідерландів обговорили під час зустрічі виконувача обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака з почесним консулом королівства Нідерланди у Львові Богданом Панкевичем. Зустріч відбулась в облдержадміністрації 27 листопада.

Як зазначив Іван Крисак, в області готові розглядати, вивчати та реалізовувати ідеї щодо спільних бізнес-проектів.

«Ми маємо багато потужних керівників, які роками напрацьовували досвід, а також конкурентноспроможних компаній, наприклад, ТОВ «Проектно-виробнича фірма Електросвіт», - додав він. – У нас є спільні ідеї щодо розвитку сільського господарства, промислової, переробної галузей, малого та середнього бізнесу. Починаємо практикувати створення міні-цехів, загалом, намагаємось підтримати кожного нового підприємця».

Співпраця з представниками Нідерландів буде спрямована як на створення нових підприємств, так і на розвиток уже діючих на території області.

«Нам потрібно спільно підтягувати тернопільський бізнес, зокрема ті підприємства, які можуть виробляти продукцію європейського зразка, - додав заступник начальника управління заступник директора департаменту – начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Руслан Кулик. – Іншим напрямком буде спільно з представниками Нідерландів створити підприємства в області. Їх експорт буде орієнтуватися на країни Азії».

Консул королівства Нідерланди у Львові Богдан Панкевич зауважив, що програми, які вони пропонують для співпраці, дають можливість вивчати технології потужних підприємств, обмінюватись досвідом із міжнародними консультантами, а також залучати інвестиції для підтримки та розвитку бізнесу.

«Проблема наших підприємств – недостатнє фінансування, - продовжив Іван Крисак. – Для подальшого їх функціонування нам потрібні інвестори, які реально оцінять перспективи розвитку. Адже працювати у таких умовах вкрай важко. Ми гордимося нашими керівниками, які продовжують роботу, незважаючи на складну ситуацію в країні».

Наприкінці зустрічі Іван Крисак подарував консулу книги про історію нашого краю, а також інвестиційні пропозиції, які можливо реалізувати на території області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті ...

КОМЕНТАРІ