У Львівській області "Правоохоронцям слід ставитися до громадян чуйніше та людяніше",-підполковник міліції Михайло Підвірний

У Львівській області "Правоохоронцям слід ставитися до громадян чуйніше та людяніше",-підполковник міліції Михайло Підвірний

30.11.14 16:49 0 1197
Кілька місяців поспіль мешканцям Сихівського району Львова та місцевим правоохоронцям не давав спокою невідомий грабіжник. Він нападав на жінок, котрі самі поверталися додому.

Якось свідком його зухвалого вчинку випадково став працівник одного з підрозділів Львівського міського управління внутрішніх справ, котрий прямував тролейбусом вулицею Зеленою. Поспіхом покинувши транспортний засіб, працівник міліції розпочав переслідування грабіжника. Дорогою йому на допомогу підоспіли співробітники Сихівського райвідділу внутрішніх справ, котрі й допомогли упіймати втікача. Це один із небагатьох епізодів діяльності правоохоронців згаданого підрозділу. Аби дізнатися більше про працівників міліції Сихова, наш кореспондент зустрівся із їхнім начальником підполковником міліції Михайло Підвірним.

Перш, ніж розповісти про роботу райвідділу міліції, кількома словами згадаємо про його керівника. Адже, особистість Михайла Івановича, який понад двадцять років віддав службі у правоохоронних органах, без перебільшення заслуговує на окрему увагу читача. Цей досвідчений підполковник міліції, як ніхто, добре розуміє роботу пересічного правоохоронця, оскільки йому довелося починати свою роботу у третій роті патрульно-постової служби міліції Личаківського райвідділу внутрішніх справ. За роки роботи у цій службі йому довелося затримати чимало вуличних злочинців та порушників громадського порядку. Втім, невдовзі зразкового патрульного помітили. Після закінчення Львівського державного університету внутрішніх справ йому запропонували роботу в управління боротьби з організованою злочинністю міліції Львівщини.

Упродовж десяти років він пройшов нелегкий шлях від оперуповноваженого до начальника львівського відділу цієї структури. За цей час Михайло Підвірний особисто розкрив низку резонансних особливо тяжких злочинів. Серед них, зокрема, вбивство львівського кримінального авторитета Френкеля. Після років плідної роботи в УБОЗі Михайла Івановича призначено першим заступником начальника Сихівського райвідділу внутрішніх справ. Саме тут під його керівництвом працівникам підрозділу спільно з оперативниками УБОЗу вдалося викрити злочинців, причетних до замаху на директора ринку «Шувар». За декілька років на долю Михайла Підвірного випало нове серйозне випробування. Офіцеру запропонували посаду начальника Зборівського райвідділу міліції Тернопільщини, на що він погодився. З практики роботи на цій посаді він пригадав ось такий випадок:

– У селі Кобзарі було скоєно зухвалий злочин. Невідомі пограбували сім'ю літніх людей. Відтак зґвалтували дружину власника помешкання. На пошук злочинці було кинуто усі сили райвідділу міліції. Й невдовзі усіх, причетних до скоєння злочину, було затримано.

У 2010 році, розчарувавшись у корумпованій системі злочинного режиму Януковича, Михайло Підвірний вирішив піти на пенсію. Однак, після зміни влади в Україні, Михайлу Івановичу було запропоновано поновитися в лавах міліції й очолити Сихівський райвідділ внутрішніх справ. У вересні начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія представив його працівникам підрозділу.

Очоливши Сихівський райвідділ міліції, підполковник Підвірний переконався, що працює із сильним колективом, досвідченими працівниками, які вміють давати лад у своїй роботі. Однак, він помітив, що у підрозділі необхідно покращити роботу зі зверненнями людей.

– Правоохоронцям слід ставитися до громадян чуйніше та людяніше, – вважає Михайло Підвірний. – Розглядати скаргу необхідно більш об'єктивно та оперативно. Звернення слід розглядати у повному об'ємі, аби рішення були законні, а люди залишалися задоволеними.

Під час нашої розмови Михайло Іванович більш детально зупинився на роботі сектору карного розшуку. Виявляється, здобутки оперативників є вагомими. Зупинимося лише на деяких фактах їхньої роботи.

Цьогоріч під приціл «розшуковців» потрапив безробітній львів'янин, який під покровом ночі викрадав навігатори та відеореєстратори з автомобілів. Зловмисник збував викрадені пристрої місцевим таксистам. Перш, ніж злодій потрапив під приціл правоохоронців, йому вдалося скоїти сім злочинів. «Розшуковці» схопили злодія одразу після вчинення крадіжки на вул. Полуботка.

А якось у під'їзді житловому будинку було скоєно напад на жінку. Накинувшись на панянку, раніше судимий містянин намагався відібрати в неї золотий ланцюжок. Жінка вчинила опір злочинцеві. Між ними виникла бійка, під час якої негідник зламав своїй жертві руку. Лиходієві вдавалося упродовж двох місяців переховуватися від правосуддя. Втім, завдяки зусиллям «розшуковців», він не зміг уникнути кримінальної відповідальності.

У цьому році оперативникам вдалося викрити місцевого «угонника», котрий скоїв три незаконні заволодіння транспортними засобами. Автокрадій викрадав автомобілі з-під під'їздів житлових будинків, а відтак залишав їх на інших вулицях. За свою бажання покататися йому доведеться відповідати згідно букви закону.

Не вдалося уникнути відповідальності й групі квартирних крадіїв. Раніше судимі «домушники» проникали до чужих квартир, зламуючи замок вхідних дверей. У такий спосіб їм вдалося «почитисти» сім помешкань. Так, зокрема, із квартири на вул. Хоткевича злодії винесли гроші та коштовності на загальну суму понад 3 тисячі доларів США.

Розкрити низку цих та інших резонансних злочинів оперативникам вдалося завдяки чіткій організації оперативно-розшукових заходів, які провели заступник начальника – начальник кримінальної міліції підполковник міліції Ігор Масендич та начальник сектору карного розшуку підполковник міліції Богдан Ясінський. Це люди, які перебувають на своєму місці. Вони зуміли сформувати ядро професіоналів у підпорядкованому їм підрозділі.

Не підкачали цьогоріч й працівники відділення сектору з незаконним обігом наркотиків Сихівського райвідділу внутрішніх справ, яких очолює майор міліції Сергій Михайлик. Вони зафіксували п'ять фактів збуту субітексу місцевим мешканцем. Після затримання наркозбувача з'ясувалося, що він теж любить спіймати кайф. А ще затриманий виявився раніше судимимим за скоєння пограбування.

– Цьгоріч до суду скеровано 335 злочинів з обвинувальними актами та угодами про примирення, – розповідає начальник штабу Сихівського райвідділу внутрішніх справ майор міліції Володимир Мудрий. – Більшість із них – крадіжки особистого майна. За розкриттям цього виду злочинів Сихівський райвідділ внутрішніх справ залишається одним із кращих.

За словами Володимира Мудрого, щодоби до райвідділу внутрішніх справ надходить від тридцяти до п'ятдесяти повідомлень про скоєння злочинів та інші події. Серед них, зокрема, крадіжки, хуліганства у громадських місцях, факти смерті та порушення тиші. Правоохоронці не залишають поза увагою будь-які повідомлення, які находять до підрозділу міліції.

Юрій Скобало
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканцю Вінниччини ...
Наступна новина: Ценообразование в ...

КОМЕНТАРІ