На Львівщині правоохоронці проводять профілактичні заходи під назвою "Номерний знак"

На Львівщині правоохоронці проводять профілактичні заходи під назвою "Номерний знак"

30.11.14 10:32 0 768
У Червонограді з 19 по 30 листопада триватимуть профілактичні заходи під умовною назвою «Номерний знак».

Працівники Державтоінспекції нагадують: відповідно до Правил дорожнього руху, на механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв та тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка.

«Основною метою даного заходу є виявлення фактів експлуатації незареєстрованих транспортних засобів, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому транспортному засобу чи не відповідає вимогам стандартів, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що дозволяє правопорушникам уникати відповідальності за порушення ПДР та негативно впливає на безпеку дорожнього руху», - розповів начальник ВДАІ Червонограда, майор міліції Микола Шестак.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ виявляють транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог ч.6 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники Червоноградського ДАІ нагадують всім водіям, що відповідно до санкцій статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на водіїв, які скоїли зазначені порушення, може бути накладено штраф у розмірі від 170 до 255 грн. (ч.6. ст.121 КУпАП).

За повторне вчинення порушення впродовж року, ч.7 ст.121 КУпАП передбачається штраф у розмірі від 255 до 510 грн. або громадські роботи терміном від 30 до 40 годин з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Також правоохоронці звертаються до водіїв бути максимально уважними та обережним, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху під час погіршення погодних умов, обирати безпечну швидкість та дистанцію руху, уникати різкого гальмування та маневрування транспортним засобом. Водіям варто перевірити технічний стан свого автомобіля: гальма, зовнішні світлові прилади, системи обігріву та охолодження, а також змінити літні шини на зимові.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічника начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінницькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ