У Житомирському районі "Візит" - один із ефективних заходів дільничних міліціонерів для попередження правопорушень

У Житомирському районі "Візит" - один із ефективних заходів дільничних міліціонерів для попередження правопорушень

30.11.14 17:09 0 693
Безпосереднє спілкування з громадянами, посильна допомога у вирішенні їх проблем та щира зацікавленість життєвими турботами – найбільш дієва профілактика всіляких протиправних діянь та злочинів, вважають дільничні інспектори Житомирського РВ УМВС. А відтак і бувають в оселях жителів своїх адміністративних дільниць з візитами-застереженнями.

Розповісти про випадки шахрайств у районі чи застерегти від купівлі з рук у заїжджих гастролерів, перевірити, як поводиться сімейний дебошир чи адміннаглядний, – буденні клопоти дільничного інспектора Вадима Герасимова, під опікою якого нині Денишівська, Заможинська та Буківська сільські ради. Тож турбот вистачає.

- Найбільше часу проводжу з пенсіонерами, вони, з одного боку, завжди в курсі всіх подій у селі, а з іншого, найбільш незахищені від усіляких протиправних дій зловмисників, - ділиться правоохоронець. – Тож, допоки принесеш води або ще чимось допоможеш, дізнаєшся про всі новини.

Нині дільничні інспектори, відвідуючи селян, вручають візитівки з власними контактними даними, а ще – листівки-застереження, як не стати жертвою крадіїв чи шахраїв. Міліціонери просять у разі появи підозрілих осіб у населеному пункті відразу телефонувати за вказаними номерами, адже інколи просто вчасне звернення до міліції уже може змусити лиходіїв відмовитись від протиправних посягань.

– Користь від зустрічей з населенням беззаперечна, а відтак й існує така практика уже понад десятиліття, – коментує т.в.о. начальника Житомирського районного відділу міліції Микола Нишпал. - Вручаючи людині візитівку, дільничний має змогу безпосередньо познайомитися з нею та поспілкуватися, довідатися про нагальні проблеми. А вони бувають найрізноманітнішими: від суперечок за межу на городі до скарг на п'яні бешкети у сусідів або ж заяв про нетяжкі злочини.

Хоч вирішення більшості питань, з якими звертаються громадяни, й не належить до компетенції міліції, однак літній людині, яка зазвичай живе самотньо, важливі увага, розуміння, співчуття та кваліфікована консультація. А у віддалених селах, де проживають у більшості лише пенсіонери, допомога дільничного – чи не єдина надія у біді.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Житомирського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Олійник: ...
Наступна новина: Керівник міліції ...

КОМЕНТАРІ